TZ týmu Elit Grand Prix

Tisková zpráva týmu Elit Grand Prix - Šanci na bodované umístění nám překazil Youichi Ui.

Již ranní warm-up naznačil, že by se závod mohl pro Thomase Lüthiho vyvíjet lépe, než by se dle kvalifikačního výsledku dalo očekávat. Thomas zajel čas 1,42,268 a sundal tak z kvalifikačního času 0,4 s. Dario Giuseppetti skončil ve warm-up 21.
Do závodu měli oba naši piloti spíše průměrný start a po prvním kole se pohybovali přibližně na svých startovních pozicích.
Thomas po volnějším začátku začal postupně zrychlovat a probíjel se polem jezdců vpřed, když v podstatě každé kolo zajížděl lepší čas než v kvalifikaci. 7 kol před cílem ho ovšem z nadějné 15. pozice „sestřelil“ v jedné ze zatáček Japonec Ui, který vletěl Thomasovi do předního kola. Thomas upadl a vzhledem k poničenému motocyklu již nemohl dále pokračovat. Je to škoda, protože se v té chvíli pohyboval ve skupině, která bojovala o 13. místo. Ui náraz ustál a dojel celkově 15. Thomas je po pádu naprosto v pořádku.
Thomas Lüthi
„Se svým výkonem v závodě jsem rozhodně spokojenější než s kvalifikací, protože se mi podařilo zajíždět mnohem lepší a vyrovnané časy. Bohužel pro mě závod skončil nezaviněným pádem. Do úplné spokojenosti je ale ještě daleko, je pro mě ovšem pozitivní, že jsem se, po nepříliš vydařených testech před sezónou i kvalifikaci v Africe, dokázal v závodě chytit a předvést slušný výkon. Věřím v lepší výsledek hned v příští GP v Jerezu."
Dario Giuseppetti se v průběhu závodu pohyboval ve skupině bojující o 16. místo a ještě několik kol před cílem ji udával spolu se Španělem Lorenzem tempo. V závěru se ovšem projevila ještě nedostatečná zkušenost s délkou závodů MS, Dario se o několik míst propadl a cílem projel na 19. místě. Tým je s jeho výkonem i výsledkem spokojen.
Dario Giuseppetti
„Vzhledem k 16. startovní pozici jsem určitě pomýšlel na bodované umístění, ale bohužel mi v závěru trochu došly síly a z průběžného 17. místa jsem klesl na 19. Přesto jsem se svojí premiérou v týmu ELIT Grand Prix vcelku spokojen a těším se na další závody.“
Týmu se znovu podařilo velmi dobře připravit motocykly, především Thomas Lüthi byl v závodě velmi rychlý – celkově 4. nejvyšší top speed a 1. Honda v tomto ukazateli. I v dalších směrech fungují obě Hondy velmi dobře, což je příslibem pro zlepšení výsledků v dalších závodech GP.
Pavel Vokatý
ELIT Grand Prix Racing Team

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist