TZ Šrámek Racing Promotion

Poslední závod mistrovství České republiky jen dovršil smůlu, která provázela tým Šrámek racing promotion celou letošní sezónu. Michalu Fillovi těsně unikl mistrovský titul.

V celkové klasifikaci seriálu mistrovství České republiky těsně před závodem na maďarském okruhu patřilo Michalovi druhé místo, takže jasným cílem týmu byl útok na titul. Stejně jako většina podniků MČR se i tento jel v rámci Alpe Adria Cupu.
Na počátku závodního víkendu vše nasvědčovalo tomu, že se ambice týmu podaří naplnit. Michal Filla byl jednoznačně nejrychlejším jezdcem v obou trénincích, nejbližší český bodující jezdec byl až zhruba 3, 5 vteřiny za ním.
Start do samotného závodu se povedl a Michal se po prvním kole ocitl na prvním místě, následován domácím Maďarem Szabem, který ale v českém mistráku nebodoval. Michal se postupně vzdálil celému poli a vybudoval si ohromný náskok. Konec nadějím na titul přišel při nájezdu do posledního kola, kdy motor Michalovy Yamahy zcela vypověděl službu. Michal zastavil poté, co ho zbývající jezdci o kolo předjeli , přetlačil stroj přes cílovou čáru, aby tak získal alespoň nějaké body.
„Už od třetího kola jsem cítil silné vibrace a motorka ztrácela výkon. Tak jsem se snažil stroj trochu šetřit a přitom si zachovávat dostatečný náskok. Bohužel to zhaslo úplně a na mistra to o tři body nestačilo,“ popsal konec závodu zklamaně Michal Filla. Jezdec Šrámek racing promotion sice přeskočil dosavadního lídra, ale Němec Nico Kehrer, který figuroval na celkovém třetím místě, dojel jako druhý bodující Čech a v celkovém pořadí ho přeskočil.
„Je to neuvěřitelná smůla nebo snad prokletí. Udělali jsme pro to více než stoprocentně všechno, jak já, tak mechanik Petr Šafránek i Michal. Kontrola po závodě ukázala, že se zadřel klikový hřídel – součástka, která neměla odslouženu ani polovinu své životnosti. Jsem hodně zklamaný, ale je to sport a v letošní sezóně nás štěstí úplně opustilo,“ okomentoval nešťastný závod manažer týmu Jirka Šrámek.
Michal Filla přesto vybojoval i tak cenné druhé místo a stal se tedy vicemistrem České republiky ve třídě GP 250.
Dalším závodem mělo být mistrovství Holandska v Assenu, které se však manažer týmu rozhodl nakonec vynechat. O druhém zářijovém víkendu tak tým vyrazí trénovat na německý okruh Schleiz, kde se o několik týdnu později pojede mistrovství Evropy.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist