TZ Jakuba Smrže

Znova v elitní TOP 15 - Jakub Smrž bude startovat do závodu v Malajsii ze čtvrté řady, neboť uhájil 15. pozici i po druhé kvalifikaci.

Včera proklamovaný déšť nakonec přišel a zaúřadoval zrovna na kvalifikaci dvěstěpadesátek a tak jezdci místo co by trénovali, strávili více času v boxech. Své časy na jemně zvlhlém malajském asfaltu dokázali jen velmi nepatrně vylepšit pouze 2 jezdci, ti však již včera figurovali v průběžném pořadí před Kubou Smržem. Český jezdec tak do zítřejšího závodu vyrazí z 15. příčky startovního roštu a kromě bodového zisku by si přál i suché počasí.
Jakub Smrž:
„Ve volném tréninku jsme zkoušeli jiné nastavení zadního péra, což ovšem nebylo posunem k lepšímu, takže jsme se vrátili zpět k původnímu nastavení. Pak jsem se však nemohl dostat do tempa. Až těsně před koncem, když jsem si nechal dát novou zadní gumu a podařilo se mi trochu zrychlit. Dělali jsme ještě nějaké změny na kvalifikaci, ale před ní začalo z nebe kapat a asi po 4 odjetých kolech většina jezdců zajela do boxů. Na mnoha místech z černých mraků kapalo dost a nebylo vidět, jestli je trať suchá nebo mokrá, nemělo tak cenu zbytečně nic riskovat. Ke konci už jsem ani nevyjel, protože bylo jasné, že nikdo nezrychlí a neohrozí tak mou včera vybojovanou pozici na startu. Chtěl bych, aby bylo zítra v závodě sucho, neboť mám je to slibná startovní pozice a rád bych zase vybojoval nějaké body. Bohužel se nám ještě nepodařilo doladit pérování, ale věřím, že to v závodě nebude moc znát.“ Postavení na startovním roštu:
1 Sebastian PORTO (APRILIA) 2.06,940
2 Daniel PEDROSA (HONDA) 2.07,644
3 Randy DE PUNIET (APRILIA) 2.08,287
4 Alex DE ANGELIS (APRILIA) 2.08,345
5 Toni ELIAS (HONDA) 2.08,501
….
15 Jakub SMRŽ (HONDA) 2.10,533 / - 3,593/ odstup od prvního v pořadí

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist