TZ Jakuba Smrže

Bod věnovaný Jardovi - Kuba Smrž si po těžké bitvě odváží ze saského kotle bod, který věnoval nedávno zesnulému kamarádovi

Včerejší druhá kvalifikace se Jakubovi moc nepovedla, nezlepšil své páteční maximum a tak si postavení na startovním roštu pohoršil až na 21.pozici. Mechanici provedli na neděli úpravy na převodovce a i v nastavení pérování. V sobotu totiž pneumatiky na rozpáleném asfaltu neměli vůbec žádný grip. Hned v ranním warm upu Kuba dosaženými časy potvrdil, že provedené změny byly tím správným směrem. Do osmého letošního závodu pak odstartoval se dvěma čísly na kapotě Hondy týmu Molenaar. Svoji 96 dozdobil ještě 39, kterou vezl na počest svého nedávno zesnulého kamaráda Jardy Huleše. Bojoval pak od začátku ve velmi početné skupince jezdců, aby pak po velmi těsném dojezdu jako jediný Čech dovezl z německého Sachsenringu cenný bod.
Jakub Smrž:
„Dnešek byl úplně jiný dnem než včerejšek. O sobotě nemá cenu se vůbec bavit a ani nic psát. Psychicky mě poznamenal páteční pád a prokaučoval jsem i celou druhou kvalifikaci, prostě jsem v sobě nenašel optimální důvěru sám v sebe po pádu přes přední kolo. Dnešní ranní warm up jsem zkrátka jen jezdil. Startoval jsem skoro již ze své předplacené 21. pozice. Start se povedl, získal jsem pár míst, což je na této trati velmi důležité. Ze začátku se vytvořila skupinka asi osmi lidí. Byl to těžký, ale fér vedený boj o jediný bod. Motorka fungovala skvěle. Skupina se pak roztrhala. Držel jsem za svými zády Matsuda a přemýšlel zda bych někde nepřechytračil těsně přede mnou jedoucího Battaileho. Tři kola před koncem mi však začala odcházet přední pneumatika. Zkoušel jsem to, ale zároveň jsem si hlídal záda. Dojezd byl velmi těsný. Na to jak celý víkend probíhal a co všechno mě potkalo, koleno, pád, nelze než říct, že to byl těžce vydřený bod za patnácté místo. Připíšou ho sice v tabulce na mé konto, ale nepatří mně. Patří s poctou Jardovi Hulešovi, jehož číslo jsem vezl na své kapotě, nádrži i helmě!“.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist