TZ Elit Grand Prix Racing Team

Dnešní kvalifikace přinesla zlepšení Thomase a Vaška - Do zítřejšího závodu odstartují naši piloti z následujících startovních pozic: # 12 Thomas Lüthi 21., # 35 Václav Bittman 30., # 26 Dario Giuseppetti 33.

Na ranní volný trénink bylo vcelku příznivé počasí a suchá trať. Dobrý výkon v něm předvedl Vašek, který si zajel na zdejším okruhu osobní rekord 2’12.291 a tímto časem obsadil 28. místo, jen 3 vteřiny za vítězným Nietem. Dario se také oproti včerejšku zlepšil, ovšem jeho čas, zhruba o desetinu horší než Vaškův, stačil pouze na 30. místo. Na Thomasově motorce došlo k poruše servomotoru, který ovládá přívěru ve výfuku, a tak Thomas po jednom odjetém kole musel odstoupit.
Na odpolední kvalifikaci si přáli všichni naši piloti také suchou trať a už to vypadalo, že se to může splnit. Ovšem zhruba půl hodiny před začátkem začalo pršet, a tak se jelo opět na vodě. Thomas předvedl bojovný výkon a zlepšil svůj čas ze včerejška o 2,3 vteřiny. Výsledný čas 2’28.886 znamená celkové 21. místo. Vašek srazil z pátečního kvalifikačního času 2 sekundy a posunul se o 1 příčku na celkové 30. místo. Dario se dnes nezlepšil a v součtu obou kvalifikačních časů mu patří 33. pozice.
Deštivé počasí nesedělo jen našim pilotům, ale také některým favoritům, kteří do závodu odstartují z druhé poloviny startovního pole. Zítra se v případě příznivého počasí dá tedy očekávat velmi zajímavý závod s celou řadou předjíždění. Věříme, že především Thomas se může při dobrém startu posunout v závodě na bodované pozice.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist