TZ Elit Grand Prix Racing Team

Václav Bittman nahradí na Sachsenringu rekonvalescenta Giuseppettiho.

Velmi krušný program zažívá v poslední době tým ELIT Grand Prix Racing. Plánovaného testování na Automotodromu Brno se nakonec zúčastnil jen Thomas Lüthi, D. Giuseppettimu neumožnil testování jeho zdravotní stav po operaci tříselné kýly. Ani v současné době není Dario natolik v pořádku, aby mohl startovat v GP. Tým a jeho generální partner, firma ELIT, dají příležitost českému závodníkovi Václavu Bittmanovi.
Ale vše po pořádku.
Na testování v Brně měl Thomas vysoké horečky a v neděli 11.7. odjel na vyšetření do nemocnice. Vyšetření ukázalo podezření na zánět slepého střeva, které se ale po převozu do Prahy neprokázalo. Lékaři v Nemocnici Na Homolce a ve Fakultní nemocnici v Motole diagnostikovali virový zánět v břišní dutině a Thomas strávil 2 dny v motolské nemocnici, kde byl léčen infuzemi s nasazením antibiotik. V úterý odpoledne byl Thomas z nemocnice propuštěn a ihned odjel s týmem na Sachsenring, kde se zúčastní závodu GP.
Do dnešního poledne čekal tým na rozhodnutí lékařů, zda na GP Německa bude moci startovat Dario. Nakonec lékaři Dariovi start nepovolili a tým se dohodl s Václavem Bittmanem jako náhradním pilotem.
Václav Bittman nastoupí za tým ELIT Grand Prix Racing na GP Německa a v případě dobrého výkonu také při další GP za týden ve Velké Británii. Pokud V. Bittman splní očekávání týmu, pak pojede s jeho podporou také GP České republiky. V té době by měl být již v pořádku D. Giuseppetti, a tak by Bittman startoval pravděpodobně na svém motocyklu s technickou podporou a zázemím našeho týmu.
Václav Bittman byl jako náhradní jezdec odsouhlasen společnostmi HRC Honda a Honda Česká republika. O nasazení náhradního jezdce tým uvažoval již při zranění T. Lüthiho, ale tam to vzhledem k tomu, že Thomas má tovární motocykl, nebylo možné.
Václavu Bittmanovi je 24 let a je účastníkem Mistrovství Evropy silničních motocyklů ve třídě 125. V průběžném pořadí ME je zatím na 5. místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist