Týmy Yamahy začaly testy na Sepangu

Tisková zpráva Yamaha Racing přinesla první informace o dlouho očekávaných testech továrních týmu Yamahy.


Aktuální Mistr Světa MotoGP Valentino Rossi (Gauloises Fortuna Yamaha Team) dnes dokončil 58 kol na 5,548 km dlouhém okruhu Sepang v Malajsii, kde se aklimatizoval na neznámý motocykl. Italská superstar bude bojovat o svůj čtvrtý titul v nejprestižnější třídě v letošním roce poprvé na motocyklu Yamaha.
V podobných podmínkách, které byly i při říjnové Grand Prix Malajsii v minulém roce, zajel 24 roků starý jezdec nejrychlejší kolo za 2:03,80. Italský jezdec Yamahy byl spokojený s prací během prvního dne testování, poté co více jak dva měsíce neseděl na silném motocyklu MotoGP.
"Bylo to docela dobré," říkal. "Máme zde mnoho práce, ale motocykl v této ranné části není špatný. Poté co jsem byl tak dlouho mimo hru, musím najezdit hodně kilometrů abych se opět dostal do rytmu. Ale pro první den na novém motocyklu to není špatné. Zítra budeme postupně pracovat na motocyklu od podvozku po motor."
Rossiho technický šéf týmu Jerry Burgess k testu řekl: "Opravdu jsme nechtěli učinit více, než aby se seznámil s motocyklem. Po tak dlouhé přestávce to bude chvilku trvat, než opět získá správnou oční koordinaci. Učinil jsem pouze drobné změny, které si Valentino přál. To co nyní hledám je informace jakým směrem se máme vydat, všichni na tom budeme pracovat."
Nový týmový kolega Valentina Rossiho - Carlos Checa, absolvoval dnes 56 kol. Španělský jezdec vložil do jízdy hodně úsilí, aby se vypořádal s těžkou, klikatou dráhou Sepang.
"S postupem dne jsem se cítil klidnější," říkal Checa. "Ke konci testování jsem měl nějaké chvění na přední části motocyklu, ale již předtím jsem jezdil docela stabilní časy." Checuv nejlepší čas byl dnes 2:04,10 a to již ve druhém kole. "Během prvního dne nemůžu hodně očekávat, ale zítra to bude již lepší."
Technický šéf Checovi části týmu, Antonio Jimenez, byl s prvním dnem práce spokojený. "Byl to normální první den," říkal. "Ztratili jsme trochu času zjišťováním příčiny chvění předku. Nebyl to velký problém, Carlos jezdil stabilně, ale zítra se určitě zlepšíme."
"Dnes byl pro nás speciální den," říkal šéf týmu Gauloises Fortuna Yamaha pan Davide Brivio. "Bylo to velmi citové, vidět číslo 46 na Yamaze. Dnes jsme se pouze pokusili nastavit motocykl k Valentinovým potřebám. Carlos pokračoval ve své práci. Celkově to byl pozitivní den, ale byl to teprve první den."
Marco Melandri (Fortuna Gauloises Yamaha Tech 3 Team) se nemohl pořádně položit na dvou dlouhých rovinkách okruhu Sepang za svou kapotáž, protože ho stále trápí operované rameno. Ital absolvoval 48 kol a musel se spokojit s nejlepším časem 2:05,40. "Byl jsem téměř 100 dnů bez ježdění," říkal Ital. "Moje rameno by se, ale mělo zítra rozhýbat a já se tak jistě zlepším. Dokonce jsem byl dnes o desetinu rychlejší než můj nejlepší čas při zdejším závodě v minulém roce."
Jeho týmový kolega Norick Abe byl s časem 2:05,84 spokojený, poté co absolvoval 50 kol na jeho motocyklu číslo jedna. "Čas je jaký je, je dobrý," říkal Japonec. "Použil jsem na novém rámu loňské nastavení a tak budeme muset něco změnit."
Spokojený s prvním ze třech dnů testování byl i šéf týmu Fortuna Gauloises Tech 3 pan Herve Poncharal. "Udělali jsme přesně to co jsme si naplánovali," říkal. "Po každé zastávce jsme se zlepšovali. Marca jsem nechtěl hnát příliš tvrdě. Je to teprve první den, ale Yamaha jde správným směrem,."


Text a foto - Yamaha Racing

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist