Troy jede na vyzkoušený okruh

Troy Bayliss přijíždí na okruh Jerez de la Frontera s vědomím, že na tomto těžkém španělském okruhu má najeto již mnoho kilometrů.

Troy Bayliss možná je oficiálně nováčkem v MotoGP, pravdou je však, že nejen v Suzuce, ale i ve Welkomu si již počínal jako zkušený harcovník seriálu MotoGP. Tento víkend se představí australský tovární jezdec italské Ducati na okruhu Jerez de la Frontera, tedy na okruhu jenž již okusil při testování nového stroje Ducati Desmosedici a tak konečně uvidíme čeho je Troy opravdu schopný dosáhnout v této vrcholné motocyklové disciplíně.
Troy předvedl ve dvou svých vystoupení ve třídě MotoGP vždy postup kupředu ze své startovní pozice během prvního kola, ve Welkomu si navíc užil několik kol na samém čele nejslavnější světové třídy, ale také fantastický souboj s králem Valentinem Rossim. Nyní tedy přichází Jerez - španělské peklo pekel, kde již Troy se svým týmem Ducati Marlboro třikrát testoval během zimního období.
"Těším se na to, protože to bude pěkné vrátit se na okruh, který již znám," říká australský jezdec před třetím závodem Mistrovství Světa, který se jede v andalusijském Jerezu.
Jisté je to, že Troy již v britském mistrovství superbiků i ve stejné motocyklové kategorii ovšem v podání Mistrovství Světa ukázal, že okruhy jenž již jednou vyzkoušel jsou okruhy, na kterých vždy utočí na první místo. Jedinou výjimkou lze snad označit japonský okruh Sugo, kde Bayliss nikdy nedokázal vystoupit na nejvyšší stupeň, ba dokonce ani výrazněji promluvit do pořadí mezi nejlepšími.
Potvrdí tedy Bayliss svou formu i v první evropské Grand Prix sezóny 2003?

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist