Tragický anglický závodní víkend

Dvě smrtelné havárie přinesly britské víkendové závody. Jedna se stala při závodech v Cadwell Parku, druhá na ostrově Man.

Při pondělním závodě britského motocyklového šampionátu na Cadwell Parku zahynul v kubatuře Superstock 600 mladý závodník Benjamin Gautrey. Tragédie se stala při hromadné nehodě v úseku okruhu, který je nazvaný The Mountain. I přes veškeré úsilí lékařského týmu přímo na okruhu podlehl Benjamin Gautrey svým zraněním, neboť se jednalo se o vážné poranění hlavy a hrudníku.
Oficiální zpráva pak říká: V prvním kole Národního závodu Superstock 600 na okruhu Cadwell Park, upadl Benjamin Gautrey v pravotočivé zatáčce v sekci The Mountain. Byl nevyhnutelně zasažen dvěma jezdci, kteří jeli za ním, celkově spadlo pět jezdců. Závod byl okamžitě zastaven. Osmnáctiletý Gautrey, který pochází z města Southport, utrpěl vážné poranění hlavy a hrudníku. Byl okamžitě ošetřen lékařským týmem přímo na dráze než byl převezen do Medical Centra, kde probíhaly další pokusy o resustitaci. Všichni ostatní jezdci, kteří se podíleli na incidentu, nebyli zraněni. Bohužel Gautrey tragicky podlehl svým zraněním.

Stuart Higgs, ředitel British Superbike řekl: "Jsem smutný z toho, co se přihodilo na okruhu v Cadwell Parku. Byl to opravdu výborný mladý kluk, který při své první sezóně na národní úrovni ukázal mnoho dobrých výsledků."

ČEST JEHO PAMÁTCE!

Při závodě Manx Grand Prix Junior havaroval tragicky Wayne Hamilton. 20-letý jezdec vyhrál  minulou sobotu jeden závod v rámci Manx Grand Prix. Irský jezdec Hamilton havaroval na 13. kilometru tratě v úseku Kirk Michael v okamžiku, kdy se nacházel na třetím místě..

Oficiální zpráva k tomuto incidentu říká: Wayne vyhrál v sobotu 27. srpna závod nováčků. Jezdec z Portadownu debutoval na přírodních okruzích v roce 2009 v Bush Road Races, kde vyhrál závod Junior Support v novém traťovém rekordu. Vyhrál rovněž závody Mid-Antrim, Armoy a Skerries. V sezónách 2010 a 2011 vyhrál kategorii Supertwin na závodě Southern 100 Solo Founders. Stejnou kategorii vyhrál také začátkem tohoto měsíce v rámci tradičního Dundrod 150.

Bill Bennett, předseda Manx Motor Cycle Club, k tomuto tragickému případu řekl: "Wayne byl velmi nadaným závodníkem, který už dokázal na silnicíčních závodech zajet výborné výsledky. Při posledním úspěchu v sobotu v závodě nováčků podal výborný výkon a vůbec nepochybuji o tom, že by byl schopen na Isle of Man vyhrát ještě hodně závodů. Je to velká ztráta pro náš sport a já bych chtěl vyjádřit hlubokou soustrast jeho rodině a přátelům."   

ČEST JEHO PAMÁTCE!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist