Tragédie v Indy

Závod na okruhu Indianapolis se bohužel neobešel bez tragické nehody, při které zemřel 13-letý americký jezdec Peter Lenz.

Závodní víkendový program na okruhu Indianapolis měl na pořadu dopolední závod kubatury MD250, která má od roku 2012 nahradit aktuální GP125 ccm. 

Při zahřívacím kole havaroval 13-letý Peter Lenz, do něhož narazil další teenager, teprve dvanáctiletý Xavier Zayat, který jel hned za ním.
 

"Nikdy jsem nic takového neviděl a doufám, že už nikdy neuvidím,“ řekl stanici CBS Stewart Aitken-Cade, organizátor závodů.

Lenz totiž upadl za zatáčkou a hned nad sebe zvedl ruce, aby upozornil ostatní jezdce, že je na zemi. Jenže ani to mu nepomohlo, protože závodníci za ním jej přes zatáčku neviděli a to se mu stalo osudným. 


Po nárazu byl ihned převezen do místní nemocnice. Doktoři dělali, co mohli, ale chlapec po třech hodinách zemřel. Rodina poté vydala prohlášení: "Jsme ztrátou Petera velmi zarmouceni, ale jsme si jisti, že v nebi bude závodit ještě rychleji.“

Lenz, který se v 11 letech stal nejmladším vítězem závodu v sérii AFM a momentálně byl vedoucím závodníkem série MD250H, je nejmladší obětí okruhu Indianapolis. Naposledy na okruhu zemřel Tony Renna v roce 2003. Tehdy se ale jednalo o automobilovou nehodu.

Americký motorismus tak ztratil jeden z největších talentů, kterému měla patřit budoucnost.

ČEST JEHO PAMÁTCE !

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist