Tradiční čtvrtek před GP

Jako před každou Grand Prix tak i před tou francouzskou se jezdci věnovali dobročinným aktivitám, ale i soukromým věcem.

Všechny oči se v Le Mans nyní koukají vzhůru na nebe, které je před zítřejší prvním dnem francouzské Grand Prix zatažené a plné šedivých mraků, které předpovídají deštivý víkend. Již v loňském roce počasí donutilo zastavit závod třídy MotoGP. "Pokud přijde déšť a závod se bude restartovat, dám do toho 100%," říká před zahájením tréninků a kvalifikací loňský vítěz Valentino Rossi. "Le Mans není jedním z mých oblíbených okruhů. S pětistovkou i MotoGP jsem měl vždy několik problémů se sílou na výjezdech ze zatáček. Preferuji místa jako Jerez, ale jede se tady o dalších 25 bodů a ty jsou důležité pro šampionát."
Zatímco jezdci přemítají zda zmoknou či nikoliv, Sete Gibernau a domácí borec Olivier Jacque navštívili dnes dětskou nemocnici kde nemocným, ale přesto usměvavým dětem předali několik dárků.
Čtvrtek před závody je také ve znamení návštěv mnoha jezdců v mobilní klinice doktora Claudio Costy a nejinak tomu bylo i dnes. Jedním z četných pacientů jenž se dostavil ke kontrole po pádu v Jerezu byl i americký pilot Nicky Hayden jenž se za poslední dva týdny zcela uzdravil ze svého zranění na noze. Dr. Costu také navštívil Loris Capirossi jenž stejně jako Hayden havaroval v Jerezu. Capirossi je sice po pádu zcela zdráv, ale trápí ho žaludeční potíže.
Francouzi budou vzhlížet nejen na svého Jacquea ve třídě MotoGP, ale i na Randy de Punieta ve třídě 250 ccm a na Arnauda Vincenta ve třídě 125 ccm. Zatímco pro de Punieta je priorita pódium případně první vítězství v kariéře, Vincent doufá v zist několika bodů.
"První vítězství nebo další pódium by bylo samozřejmě fantastické, ale můj vrchol je šampionát a proto budu prostě jen chtít získat bodů co nejvíce jen bude možné," říkal de Puniet. Arnaud Vincent naopak na adresu nedělního závodu řekl: "Je těžké být neschopný bránit mé číslo jedna na kapotáži před domácím publikem, ale věřím, že budeme mít brzy větší výkon a já budu schopný dokázat, že číslo jedna si zasloužím."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist