Tourist Trophy 2010: Capirossi a Capirossiho motorka

Rok 2010 je velkým rokem továrny Suzuki. Jedno jubileum střídá druhé a ta největší "narozeninová" party by měla vypuknout právě při Tourist Trophy na ostrově Isle of Man.

Důvod, proč právě během Tourist Trophy na ostrově Isle of Man je jasný: Před 50 léty začala japonská továrna Suzuki závodit v silničních závodech Grand Prix a její první start byl právě na ostrově Isle of Man.
 

Že veterán závodů Grand Prix Loris Capirossi navštíví letošní ročník TT, se ví už delší dobu. Ovšem čestné kolo na světově proslulém "Mountain Circuit" pojede Ital pouze v automobilu.


Úplnou novinkou ale je, že továrna Suzuki dopraví na letošní TT i motocyklový prototyp třídy MotoGP Suzuki GSV-R 800 ccm a tak se poprvé objeví a pojede na tomto okruhu aktuální motocykl královské kubatury MotoGP. Bude to 11. června po závodě "Senior TT" v rámci “Parade Lap" a v sedle tohoto motocyklu uvidíme dvojnásobného vítěze TT Camerona Donalda z Austrálie (vyhrál TT v roce 2008 a to jak Superstock, tak i Superbike). Právě tento Australan po těžkém pádu vloni na TT byl osm měsíců bez závodění, ale nyní je už v naprostém pořadku, což dokázal výborným výsledkem na závodě Cookstown 100.

Dalším, kdo se tohoto “Parade Lap" zúčastní, bude průběžně vedoucí jezdec WSBK Leon Haslam se superbikovým motocyklem Suzuki GSX-R 1000 týmu Alstare Suzuki. A měli by jet i další jezdci (jako třeba Yukio Kagayama), kteří se zapsali nezapomenutelně do historie továrny v Hamamatsu.


Na TT ale uvidíme letos i další skvělé piloty, a to jak legendy, tak i ze současnosti. Firma Dainese totiž pozvala dva Španěly, a to jak Angela Nieta, tak i Jorge Lorenza. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist