Tommy první v Rijece

Mám za sebou další tréninkový víkend, který se konal po měsíční pauze opět na „tankodromu“ Grobnik nedaleko, nejen Slováky oblíbené, Rijeky. Počasí nám dopřálo znovu krásné a teplé počasí, i když jsme se v den samotných závodů museli vypořádat s vydatnými poryvy větru.

Počasí nám dopřálo znovu krásné a teplé počasí, i když jsme se v den samotných závodů museli vypořádat s vydatnými poryvy větru. Tento rok to byl poslední závod motocyklů v rámci Alpe Adria Championship na tomto okruhu a v depu bylo na první pohled zřejmé, že se blíží konec sezony. Důkazem byla malá účast závodníků ve všech třídách spojená s ubývajícími finančními prostředky na samém konci této motocyklové sezony. Startoval jsem opět ve dvou kategoriích a to ve třídě Superstock a Superbike. V sobotních kvalifikacích jsem vybojoval 4.místo v STK a 2.místo v SBK.

Závod kategorie Superstock jsem si užíval, jak jen to šlo. Odstartoval jsem z první řady velmi dobře a chvilku jsem vedl celé startovní pole. Pak jsem ale nedokázal držet tempo s domácím jezdcem Marko Jermanem, Italem Pellizzonem a bojoval o třetí příčku s Maďarem Juhaszem a bulharským závodníkem Choyem. Celý závod jsme bojovali v každé zatáčce, takže závod utekl jako voda. Do posledního kola jsem vjížděl jako 4., v první zatáčce jsem předjel Choye a třetí místo jsem si udržel až na samotnou cílovou rovinku, kde mě těsně před šachovnicovým praporem předjel Juhasz na motocyklu Suzuki. Šťastný jsem ze 4.místa nemohl být, protože jsem byl velmi blízko pódiovému umístění a nakonec mi to na rovině nasypal o 0,018s Juhasz. Na druhou stranu to byl velmi vzrušující závod, který jsem si dokázal velmi užít.
Závod superbiků o šesti lidech byl nejslabším závodem víkendu. To bohužel nemění nic na tom, že jsem se na start postavil hned vedle zkušeného matadora Andrea Di Voru, který je na tomto okruhu jako doma. Závod se pro mě vyvíjel lépe, než ten minulý, kdy jsem skončil po stíhací jízdě na druhém místě o necelé čtyři desetiny sekundy. Od startu jsem se usadil na druhém místě hned za Di Voru. V tomto závodě jsem si byl od prvního kola velmi jistý a čekal jsem na poslední kolo závodu, abych mohl zaútočit. V posledním kole se mi předjetí povedlo a první místo jsem si udržel až do cíle. Během celého víkendu panovala v týmu skvělá atmosféra a tamní naše působení se obešlo bez komplikací. Mému kolegovi Jarovi Černému gratuluji k pěknému druhému místu, které vybojoval velmi těsně za prvním Pintarem v kategorii supersport.
Poděkování patří samozřejmě mechanikům Jaroslavu Černému st. a mému mechanikovi Dankovi Klimanovi, kteří odváděli perfektní práci během celého víkendu a Janu Halbichovi za zapůjčení videotechniky.

Informace o redaktorovi

Tomáš Mikšovský - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist