Tiskovky po závodech v Sepangu

Slova prvních třech jezdců při tiskových konferencích po závodech Grand Prix Malajsie.

MotoGP
Valentino Rossi (1. místo) Jsem velmi šťastný, že jsem vyhrál závod, ale i šampionát. Byla to tvrdá, ale i hezká sezóna s několika zábavnými závody. Užíval jsem si jí. Velice těžce jsem pracoval, abych se ujistil, že budu na špici startovního pole po celý rok. Děkuji mému týmu, Hondě, mému fanklubu, ale i všem ostatním. Nyní mám pět titulů a to je fantastické.
Sete Gibernau (2. místo) Celou sezónu jsem se pokoušel tlačit Valentina. Věděl jsem, že můžu přijet na závody a vyhrát a tak mě to povzbuzovalo. Já i tým jsme do tohoto roku vložili vše. Valentino je nejlepší jezdec a já mu musím popřát. On si opravdu ten titul zaslouží. Chtěl bych poděkovat nejlepšímu týmu na světě, Hondě, Michelinu, ale také mému sponzoru. Jsou před námi ještě dva závody a já učiním vše proto, abych porazil Valentina. Blahopřeji také novému Mistru Světa třídy 125 ccm Dani Pedrosovi.
Max Biaggi (3. místo) Nejprve bych chtěl poděkovat mým sponzorům, týmu, Hondě a mému fanklubu. Byl to těžký závod. Měl jsem od ostatních odlišnou pneumatiku, ale bohužel to nevyšlo. Můj motor byl také trochu lenivý během zahřívacího kola a tak jsem tušil, že to bude velmi těžké. Jako vždy jsem do závodu dal jen to nejlepší. Třetí místo je to čeho jsem byl dnes schopný dosáhnout. Jsem s ním spokojený. Blahopřeji Valentinovi.
250 ccm
Toni Elías (1. místo) Situace v šampionátu je nyní trochu lepší. Dnešní závod byl více či méně stejný jako v Japonsku. Byl jsem schopný najet několik sekund na ostatní jezdce a oni nebyli schopní mě následovat. Chtěl bych poděkovat Fonsimu za jeho pomoc. Byl to dokonalý víkend. Ještě mám šanci na titul, chci se udržet v této formě.
Manuel Poggiali (2. místo) Nezačal jsem tento závod dobře. Když jsem předjel Fonsiho, nebyl jsem schopen následovat Toniho. Měl jsem problémy s pneumatikami, vše protože byly dnes odlišné povětrnostní podmínky než včera. Jsem rád, že jsem byl schopný získat nakonec druhé místo.
Fonsi Nieto (3. místo) Ještě před závodem jsem znal týmové pokyny a tak jsem věděl co mám dělat. Snažil jsem se pomoci Tonimu tím, že zpomalím ostatní tak, aby byl schopný získat nějaký náskok. Má přední pneumatika byla na konci závodu úplně zničená, bylo těžká pozdě brzdit. Nejsem stoprocentně šťastný, protože závodím abych vítězil, ale toto byla pomoc mému týmu k dobrému výsledku. Nepřestaneme toto opakovat až do Valencie a budeme doufat v dobrý výsledek šampionátu.
125 ccm
Daniel Pedrosa (1. místo) Jsem opravdu velmi vzrušený a citlivý. Není žádné slovo jak bych dokázal v tuto chvílí popsat své pocity. Vše co mohu udělat je poděkovat všem, mé rodině, týmu, Telefonice za její podporu v posledních dvou letech, Hondě za její podporu a Albertovi za jeho úsilí. Všem vám hodně děkuji.
Mika Kallio (2. místo) Nevím co mám říci. Je to mé první pódium a je to neuvěřitelné. Děkuji mému týmu a obzvláště Haroldu Bartolovi, který mi tak hodně pomohl. Byl to dnes velmi tvrdý závod, ale jsem hrozně rád, že jsem zde.
Jorge Lorenzo (3. místo) V pátek jsme měli hodně problémů a tak je toto dobrý výsledek. Jsem šťastný, že pokračujeme v našem zlepšujícím se trendu. Jdeme správným směrem. Blahopřeji Danimu. Doufám, že příští sezónu mohu být ve stejné pozici jako on.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist