Tisková zpráva Suzuki

Na okruhu Imola se pokusí Katsuaki Fujiwara získat potřetí v řadě vítězství v závodě třídy Supersport, stejně jako Stéphane Chambon potřetí v řadě druhé místo.

Katsuaki Fujiwara a Stephane Chambon skončili v posledních dvou letech na okruhu Imola na prvním a druhém místě a tak po zklamání, které je provází v roce 2004 nyní doufají, že se tento víkend, kdy se jede deváté kolo Mistrovství Světa Supersport, otočí štěstí na jejich stranu.
Fujiwara, v současnosti devátý v celkovém pořadí šampionátu, zvítězil a Chambon dokončil druhý poslední dva závody na tomto okruhu. Tým Alstare Suzuki Corona Extra doufá, že dokončí letošní sezónu ve velkém stylu.
4,933 kilometru dlouhá dráha je i přes své zpomalovací šikany jednou z nejrychlejších v celém šampionátu a je oblíbená mezi jezdci a fanoušky.
Katsuaki Fujiwara
Vždy rád závodím v Imole, ale myslím si, že bych byl radši, kdyby tam nebyly šikany. Dvakrát jsem tam zvítězil – v roce 2002 a 2003, proto bych rád získal pódium i v letošním roce, ale vím, že to nebude tak snadné. Toto byla pro mne velmi těžká sezóna. Opravdu jsem si myslel, že budu konkurenceschopný dříve, než začala sezóna. Na vše jsem se tvrdě připravoval, ale výsledky se nedostavily. Doufám, že poslední dva závody mohu skončit s dobrým výsledkem.
Stéphane Chambon
V posledních třech letech jsem zde byl jednou čtvrtý a dvakrát druhý, Imola by proto mohl být pro mne dobrý okruh. Tento rok to nebude snadné, ale já bych si rád myslel, že bych mohl nějaký výsledek dosáhnout. Rád bych měl štěstí i v posledním kole v Magny-Course, v mém domácím závodě. Stejně jako Kats [Katsuaki Fujiwara – poz. Racing], jsem i já letos hodně očekával, ale trochu mě to zklamalo. Myslím si, že jsme neukázali náš skutečný potenciál. Někdy závodění takové opravdu je, ale chci sezónu ukončit pozitivně, budu se jako obvykle snažit co nejtvrději.
Vittorio Iannuzzo
Jestliže Kats a Stef jsou zklamáni, já ještě více. Letos jsem měl příliš hodně pádů a někdy jsem ani nevěděl proč. Bohužel opravdu nemohu říci, co se vlastně častokrát stalo, bylo to však vždy velké zklamání, které ovlivnilo mou důvěru. Imola je pro mne domácí závod a tak chci před mými fanoušky jezdit opravdu dobře. Minulý rok jsem zde nejel na supersportovém motocyklu a tak se v tréninku budu tomuto okruhu znovu učit. Mám pro dobrý výsledek v tomto roce již poslední dvě šance. Doufám, že v Imole mohu skončit na dobrém místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist