Tisková zpráva Šrámek racing promotion

Tým se v uplynulém období zúčastnil dvou závodů. První z nich byl závod ME v Mostě, druhým podnikem byl závod započítáván do MMČR na okruhu Pannoniaring.

Tisková zpráva Šrámek racing promotion
Tým se v uplynulém období zúčastnil dvou závodů. První z nich byl závod ME v Mostě v termínu 11-13.7. Během tréninků jsem zajížděli časy na pokraji první patnáctky. Bohužel jsme se potýkali s nefungujícím podvozkem. Na startovním roštu nám patřila 19. pozice. Start se Michalovi povedl a dostal se do skupinky, která bojovala o evropské body, tedy o 14-17. místo. Michal jel skvěle především v technické části okruhu, na rovince však svoji výhodu ztratil. Přesto se nevzdal a bojoval dále. V druhé polovině Michal při souboji se Švýcarem Hierlim chyboval a následoval pád. Michal však předvedl skvělý bojovný výkon a divákům ukázal hned několik předjížděcích manévrů.
Druhým podnikem byl závod započítáván do MMČR na okruhu Pannoniaring. Ten i přesto, že se nachází na Madarské půdě, patří Rakušanům. I přesto, že se jednalo o mistrák, byla konkurence veliká a hlavně kvalitní. Vždyť hned dva jezdci z pole dojeli při ME v Mostě do první 8. Michalovi se dařilo a zajel skvělou kvalifikaci. Přínosem jistě bylo i vyřešení problémů s podvozkem a přeladění motoru na speciální benzín z vlastního vývoje. Po sečtení časů z obou kvalifikací se Michal umístil na 4. příčce, tedy v první řadě. Start Michalovi příliš nevyšel a propadl se na 9. příčku. Již během prvního kola Michal lehce předjel všechny soupeře a dostal se do fantastického vedení. Celá tři kola za sebou nechal i oba špičkové jezdce z ME. Několikrát jim oplatil předjetí a bojoval s obrovským nasazením. Postupem času se však oba favorité odtrhli a sváděli souboj o prvenství mezi sebou. Michala dojel i Jaro Černý. Michal ho v předposledním kole ještě předjel, ale mladý Slovák nám to oplatil. Michal však zajel nejrychlejší kolo jen o 0,8s na kolo pomaleji a v cíli závodu na 14 kol ztratil na prvního Rizmayera jen 11s! Další závod, který tým s Michalem Fillou pojede je 5. podnik ME, a to závod ve Švédsku na trati Anderstorp.
Otázka pro manažera Jirku Šrámka:
Jaká je spokojenost s výsledky?
Zatím jsem velice spokojen s výkonem Michala. Bohužel nás trápí maximální výkon stroje a tím ztráta na dlouhých rovinkách. Uvidíme jak nám to půjde na úplně neznámé trati. Pozitivem je neznalost okruhu pro většinu jezdců seriálu

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist