Tipovačka

Vyhlášené další kolo tipovací soutěže. Na co se tentokrát mají soustředit vaše myšlenky naleznete v tomto článku.

V sekci SOUTĚŽ si můžete prohlédnout vyhodnocení tipovačky po posledním kole
Již nyní vyhlašuji další tipovací kolo, které bude tentokrát opravdu bohaté, když nás vedle zahájení lovu dravých ryb čeká také zřejmě nejnabitější motocyklový víkend tohoto roku.
Ve Španělsku se jede na okruhu v Montmelo u Barcelony Grand Prix Catalunye a tak je samozřejmostí tipování vítězů nedělních závodů a přesného umístnění našich jezdců v závodě třídy 250 ccm. Jen upozorňuji, že za zraněného Jardu Huleše nastoupí Lukáš Pešek a tak samozřejmě vedle výsledku Jakuba Smrže tipujeme přesné umístnění Lukáše Peška.
K závodu třídy MotoGP v Montmelo se váže i další z bonusových otázek. Okruh v Montmelo disponuje dlouhou rovinkou, na které nejen v minulosti byly překonávány rychlostní rekordy (naposledy při letošních IRTA testech jel zde Loris Capirossi víc jak 328 km/h). Proto i zde můžete tipovat zda bude překonán současný rychlostní rekord v maximálním pohybu závodního motocyklu. Rovinka v Montmelo je sice o necelých 100 metrů kratší než v Mugellu, zato ale je před ní poloviční zatáčka než v Mugelu, kde se jezdci točí o 180 stupňů. V Montmelo je cílové zatáčka zhruba na 90 stupních s větším poloměrem než ta mugellská, proto předpokládám opět obrovskou maximální rychlost na konci této rovinky (podobné rychlosti budou již pouze na australském Phillip Islandu).
Aby to však bylo tentokrát trochu zajímavější, nechám na vás za kolik bodu budete tipovat zda bude rekord překonán či nikoliv. Ale POZOR - tentokrát budu i odčítat. Jak vše tedy bude vypadat? Můžete tipnou, že rychlost bude překonána a vsadit na to tolik bodu, kolik máte momentálně ve svém hodnocení (tolik kolik je v celkovém pořadí uvedeno u vašeho jména). V případě, že správně odpovíte - získáte tolik bodů, kolik jste do tohoto tipu vložili. Pokud se však budete mýlit - bude vám stejné množství, které do tipu vložíte, odečtené z vašeho konta.
PŘÍKLAD 1: Vsázím 150 bodů, že rekord v maximální rychlosti bude překonán a on opravdu překonán bude - zůstává mi 150 bodů + dalších 150 získávám.
PŘÍKLAD 2: Vsadím 150 bodů, že rekord nebude překonán a on překonán bude - bude mi z mého aktuálního konta odečteno 150 bodů.
Doufám, že tomu všichni rozumíte, pokud ne - zeptejte se například v komentářích k tomuto článku.
Nyní již k dalším klasickým tipům. V britském Silverstone se jede další kolo WSBK, a proto opět budeme tipovat vítěze superbikového Superpole + vítěze dvou závodů World Superbike (nutno řádně označit kdo vyhraje první a kdo druhý závod), dále tipujeme přesné umístnění Jiřího Mrkývky v obou závodech třídy Superbike (dnes stále ještě nevím či Mrkva pojede v Silverstone, protože v úvahu přicházel podle Jiřího Mrkývky sr. start v Brně na Mistrovství Republiky, případně start v závodu MS Endurance). Dále budeme tipovat v silverstonských závodech vítěze třídy World Superside, World Supersport a European Superstock, kde budeme tipovat i přesné umístnění Matěje Smrže a Tomáše Mikšovského.
Již jsem načal Mistrovství Republiky v Brně, zde budeme tipovat vítěze závodů (českého mistrovství) třídy 125, 250, Supersport, Superstock a Superbike.
Dále budeme tipovat přesné umístnění týmu KFM Herber Endurance, ve kterém jezdí náš Michal Bursa. Tento tip je za 50 bodů!
No a nakonec si zatipujeme další závod německého IDM, který se jede na našem okruhu v Mostě. Zde mě však nezajímají vítězové závodů, ale přesná umístnění našich jezdců. Tedy se ptám - kolikátý dojede Igor Kaláb a Václav Bittman v závodě třídy 125 ccm? Kolikátý dojede Kamil Prager v závodě třídy Superbike - pozor: jedou se dva závody (SO + NE)? No a nakonec - kolikátá dokončí závod třídy sidecare posádka Foukal-Pertlíček? Umístnění našich jezdců z okruhu Most je honorováno 50 body!
Takže - HODNĚ ŠTĚSTÍ!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist