Testy WSBK ve Valencii

Jezdci WSBK a take SUPERSPORT testovali sve motocykly dva dny na okruhu ve Valencii, nejvetsi pozornost jiste sklidil navratilec Noriyuki Haga. AKTUALIZOVÁNO

Testy WSBK ve Valencii
Nektere tymy SBK si vyzkousely okruh ve spanelske Valencii jeste pred oficielnimi testy WSBK. Nejrychlejsim muzem testu byl australsky pilot Steve Martin z tymu DFXtreme Sterilgarda na motocyklu Ducati 999RS, ktery casem 1´36.2 byl sice o 0,5 sec. pomalejsi nez tovarni jezdec tymu Fila - Ducati, Francouz Regis Laconi (v listopadu lonskeho roku), ale presto spokojeny: " V prosinci pri neoficielnich jizdach jsem zde jel uz rychleji, ale tentokrate jsem se zameril na vyzkouseni novych pneumatik, ktere jsou opravdu velmi dobre. Uz se nedockave tesim na oficelni testy Pirelli, zde poznam, kolik mi jeste chybi na tovarni Ducati."
Druhym nejrychlejsim jezdcem byl potom italsky veteran Pierfrancesco Chili, ktery naopak vubec nebyl s pneumatikami Pirelli spokojeny a komentoval tento test nasledovne: " S techniky od Dunlopu jsem spolupracoval velmi uzce, dostaval jsem napriklad predni pneu, ze vyhovovaly presne memu stylu - projizdim totiz zatacky velmi rychle a hlavne plynule. To je na rozdil od Laconiho, ten jezdi zatacky stylem Stop - and - Go."
Ale stejny cas jako Chili pak zajel jeste druhy pilot tymu Renegade Ducati, mlady Brit Leon Haslam. S velkym zajmem byl ocekavan navrat Noriyukiho Hagy, ten po mensim problemech (prehrival se mu motor) byl o 0,4 sec. pomalejsi, nez jeho anglicky stajovy kolega Haslam. " Ducati 999 se ovlada velmi dobre. Take tym je postaven na velmi profesionalni bazi, ackoliv existuje pouhe tri roky. Musim ale jeste zapracovat na nekterych motorovych charakteristikach, nebot mi motocykl Ducati momentalne pripomina moji Aprilii MotoGP z lonskeho roku. Mozna se mi podari privest do tymu jisteho Machi - Sana, ten se zaslouzil jako mechanik o vsechny uspechy Johna Kocinskeho.", dodal 11-ti nasobny vitez zavodu WSBK.
Malo spokojeny byl ovsem mistr sveta v supersportech Chris Vermeulen, ktery ztratil na Steva Martina cele dve sekundy. Na vysvetlenou ovsem dodal: " Mel jsem k dispozici pneu pouze na superstocky, coz byla krome tymu take chyba dodavatele. Krome toho nam chybi nektere tovarni dily, napr. brzdy ci vidlice, takze jsem musel pouzit seriove. Snad to dostaneme do oficielnich testu...!", nezkryval sve zklamani Australan. Mimochodem prave nedostatek nahradnich dilu je krome jineho take duvod, proc nepojede tym Ten Kate ve WSBK s dvema jezdci. Majitel tymu Gerrit Ten Kate rika doslova: " V polovine sezony mozna nasadime druheho pilota, kdo to bude, nedokazu rici, v kazdem pripade pozorujeme dva mlade Australany, Paula Younga (22 let) a Chris Coxlella (19 let)."
Neoficielni casy testovani WSBK:
1. Steve Martin (AUS) Ducati 999RS, DFXtreme Sterilgarda 1´36.2
2. Pierfrancesco Chili (ITA) Ducati 999RS, Team PSG-1 1´36.8
3. Leon Haslam (GBR) Ducati 999RS, Team Renegade Ducati 1´36.8
4. Noriyuki Haga (JPN) Ducati 999RS, Team Renegade Ducati 1´37.2
5. Marco Borciani (ITA) Ducati 999RS, DFXtreme Sterilgarda 1´37.6
6. Chris Vermeulen (AUS) Honda 1000RR, Ten Kate Honda 1´38.2
7. Sergio Fuertes (ESP) Suzuki GSX 1000R, MIR Racing 1´38.2
8. Mauro Sanchini (ITA) Kawasaki ZX10, Team Kawasaki Bertocchi 1´38.3
9. Ivan Clementi (ITA) Kawasaki ZX10, Team Kawasaki Bertocchi 1´38.6
Testovaly zde ovsem i nektere tymy tridy supersport. Nejvetsim prekvapenim testu byl mistr Evropy, Ital Matteo Baiocco (21 let), ktery byl stejne rychly jako zkuseni Carl Muggeridge a Fabien Foret. Baiocco, ktery ziskal titul evropskeho sampiona teprve v poslednim zavode lonske sezony v Cartagene, pojede letos v tymu Lorenzini Yamaha, kde nahradi sveho krajana Gianlucu Nannelliho.
Test byl provazen nekolika pady, ktere potkaly hlavne dvojici jezdcu na Belgarda Yamahach, tedy van den Goorbergha a Foreta, ovsem pady se obesli bez vaznejsich nasledku.
Neoficielni casy testovani supersportu:
1. Matteo Baiocco (ITA) Yamaha YZFR6, Team Lorenzini by Leoni 1´38.2
2. Fabien Foret (FRA) Yamaha YZFR6, Team Yamaha Belgarda 1´38.2
3. Karl Muggeridge (AUS) Honda CBR 600RR, Ten Kate Honda 1´38.2
4. Broc Parkes (AUS) Honda CBR 600RR, Ten Kate Honda 1´38.3
5. Jürgen van den Goorbergh (NED) Yamaha YZFR6, Team Yamaha Belgarda 1´39.0
6. Stefano Cruciani (ITA) Kawasaki ZX6RR, Team Kawasaki Bertocchi 1´39.4

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist