Testy ve španělské Almerii

Jiří Kadeřábek se ozval s informacemi o prvním testovacím dnu na španělském okruhu Almeria, kde příští týden absolvuje dokonce dva závody.

Mladý jezdec našeho mistrovství třídy Supersport Jiří Kadařábek odcestoval do Španělska, kde na okruhu Almeria absolvuje již na těchto stránkách zmíněné testování. Jirka dnes v brzkých, ranních hodinách dorazil se svým doprovodem na místo a ihned se ohlásil s aktuální zprávou pro Vás, čtenáře serveru www.racing.motorkari.cz.
“Tak už jsme tady,“ hlásí Kaďas v sedm hodin ráno, kdy mé oči ještě pořádně ani nevidí na svět. “Teď si jdu zaběhat a v 10:00 je už první volnej trénink. Teď tady je pouze pět stupňů a docela klepeme kosu,“ doplňuje jezdec, který v stále ještě letošní sezóně po několikaměsíční přestávce doslova vtrhl do šampionátu České republiky, když ihned dokázal zvítězit v závodě třídy Supersport na hradeckém letišti.
Povězme si něco o okruhu Almeria, který leží na jihu Španělska, a protože se na něm nekonají světové šampionáty, je pro většinu z nás méně známí.
Circuito de Almeria, jak se okruh ve své mateřštině jmenuje, leží jak jsem již zmínil na jihu Španělska. Jeho profil je vsazen do španělské pouště, prostředí, kterého si již v minulosti všimli i američtí producenti a poslali sem své hollywoodské režiséry, kteří zde natočili mnoho westernových filmů. Toto téma připomíná i několik kilometrů vzdálený 'Mini Hollywood', park se zaměřením na americké filmy.
Samotný okruh měří 4,3 km a byl postavený speciálně pro testování motocyklů Grand Prix a automobilové Formule 1. Hodně rozmanitý a především svými horizonty zajímavý okruh má osm pravých a pět levých zatáček, přičemž délka nejdelší rovinky je 950 metrů. Okruh je rychlý, ale také velmi bezpečný. Vše po důkladné rekonstrukci, která v nedávných letech na této dráze proběhla. Po této rekonstrukci je uvnitř okruhu moderní zázemí, které se projevuji již i tím, že každý box má samostatné toalety se sprchovým koutem. V době obsazení okruhu Ricardo Torma u Valencie různými testy všemožných automobilů a v době rekonstrukce okruhu Jerez de la Frontera, je Almeria vynikající volbou pro zimní testování.
“Trať je dost technická a hodně těžká, je tu hodně nepřehledných horizontů,“ říká o tomto okruhu Jiří Kadeřábek po svém prvním testování, které proběhlo dnes dopoledne, ale i odpoledne za již nádherného počasí s teplotou 25°C. “Motorka jede skvěle, zajel jsem čas 1:49,01.“
“Kaďas“ ve Španělsku jezdí se svou novou Yamahou YZF R6, kterou získal od rakouského pilota Christiana Zaisera. Společně s tímto strojem se nebude zabývat pouze testováním, ale již i prvním závodům. “29. prosince se tady jede závod na osm kol, zítra je kvalifikace a tak se uvidí jak na tom jsem. Na Silvestra, 31. prosince se jede čtyřhodinový závod a ten pojedeme taky,“ přibližuje svůj pestrý program na rozhraní starého a nového roku Jiří Kadeřábek.
O tom, že to nebude jen pouťový závod dosvědčuje také několik zajímavých jmen z přihlášených jezdců, kteří již dnes společně s Kaďasem testovali. “Je tady ze špičky Schulten, dále Max Müller, ale i kompletní tým OBI [špička německého IDM – poz. Racing].“
Závěrem informací ze Španělska vyjádřil Jiří Kadeřábek své blahopřání všem motocyklovým nadšencům. “Všechny Vás zdravím a přeji příjemnou sezónu 2004, hlavně málo pádů a žádné zranění,“ končí Kadeřábek se slovy, že se jde opalovat.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist