Testy v Mugellu

Na okruhu Mugellu včera a dnes burácely motory čtyřtaktních motocyklů Ducati Desmosedici při testování týmu Ducati Marlboro.

Včera a dnes absolvoval tovární tým Ducati Marlboro soukromé testování na italském okruhu Mugello, které však po úspěchu v zahajovacím závodě roku bylo zcela otevřené veřejnosti. Snad právě proto se na okruhu sešlo více jak 500 fanoušků Ducati, kteří měli poprvé možnost volně shlédnou své oblíbence v plné kráse.
Testování strojů Ducati Desmosedici se zúčastnili jak oficiální jezdci Troy Bayliss a Loris Capirossi, tak i testovací pilot továrny Vittoriano Guareschi. "Pokračovali jsme v testování nových dílů pro zlepšení výkonu motocyklu", říkal po testování technický ředitel týmu Ducati Corse pan Filippo Preziosi. "Každý díl je nejprve testován Vittorianem a až poté předán Lorisi a Troyovi. Je to kvůli zrychlení práce a neplýtváním hodně času."
Australský jezdec Troy Bayliss po dvoudením testování říkal, že si hodně hráli s nastavením předku motocyklu, a že nyní již dostává opravdu dobrý pocit z jízdy na tomto motocyklu. "Našel jsem něco co mi na předku vyhovuje a bude dobré pro závod zde v Mugellu", říkal Bayliss.
Stejně jako Bayliss byl spokojený také druhý jezdec týmu Ital Loris Capirossi. "Je to poprvé kdy jsem v Mugellu jel na Ducati a Desmosedici vypadá, že se dobře adaptuje na tento okruh. Testoval jsem množství věcí na předku motocyklu v návaznosti na zlepšení motocyklu pro mugellský závod", pochvaloval si Capirossi.
Při pohledu na čísla, která hovoří, je nutné říci, že Capirossi dosáhl při tomto dvoudenním testování nejlepšího času na jedno kolo 1:52,7 minuty a naopak Troy Bayliss 1:52,8, tedy o pouhou desetinu pomalejšího času než Capirossi.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist