Testy v Jerezu (3)

Třetím dnem skončilo na okruhu Jerez de la Frontera testování továrních týmů Ducati a Aprilia.

Po dvou dnech deště se konečně umoudřilo počasí nad španělským okruhem Jerez de la Frontera a tak mohli poslední den testování továrny Ducati a Aprilia konečně naplno využít testovací program.
Tovární jezdci Ducati Loris Capirossi a Troy Bayliss dnes mimo jiné zkoušeli také několik nových dílů pro sezónu 2004. Ital dnes dokončil celkem 46 kol při kterých zlepšil svůj včerejší výkon na 1:42,8, zatímco Australan během svých 52. kol zajel čas o něco pomalejší, když se časomíra zastavila na hodnotě 1:43,1. Jezdci se zaměřili na testy pneumatik Michelin při závodním nastavení stroje Ducati Desmosedici.
"Dnešním výkonem jsem potěšený," říkal po testování technický ředitel týmu Ducati Marlboro pan Corrado Cecchinelli. "Jezdili jsme rychleji než při posledním květnovém závodě Grand Prix a to i přes chladnější teplotu, která zde nyní panuje. Tyto tři dny testování potvrdili, že jdeme správným směrem v přípravě na příští sezónu."
Vedle Ducati opět jezdili i jezdci Aprilie. Zlepšení o dvě sekundy dnes zaznamenal nováček v sedle stroje Aprilia RS3 Cube, britský vítěz Shane "Shakey" Byrne. Během svých více jak šedesáti okruzích dokázal zajet čas 1:44,7 což jistě je solidní začátek jeho kariéry v MotoGP, obzvláště uvážíme li, že Shakey ještě nikdy na tomto španělském okruhu nestartoval.
Nejrychlejším jezdcem Aprilie byl však opět francouzský jezdec Randy de Puniet, který se strojem třídy 250 ccm zajel čas 1:44,2 a potvrdil tak, že bude patřit k velkým favoritům na vítězství v šampionátu roku 2004. Vedle De Punieta testoval nový stroj i letošní Mistr Světa Manuel Poggiali, který však po třiceti kolech havaroval a pro údajně lehké zranění pravé paže z testování odstoupil. Jeho čas se tak zastavil na hranici 1:45,2 a tedy o sekundu horším než Francouzovo maximum. Třetím jezdcem na dvěstěpadesátce Aprilia byl dnes opět japonský jezdec Youichi Ui, který by rád získal místo v týmu Abruzza vedle již jistého Anthony Westa. Ui dnes zajel čas 1:47,3. Se strojem třídy 125 ccm nastoupil k dalším kilometrům italský jezdec Roberto Locatelli, který dnes zajel opět velice solidních 1:48,2.
Testy Aprilie a Ducati tento týden skončili, ovšem již 10. - 12. prosince nastoupí například tým Ducati Marlboro k dalšímu testování, které tentokrát proběhne na okruhu Valencia.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist