Testy v Jerezu (2)

Na španělském okruhu pokračovalo testování továrny Ducati a Aprilia.

Dnes pokračovali testy Ducati a Aprilie na okruhu Jerez de la Frontera. Po nočním dešti pomalu osychala trať a tak jezdci ke svým kilometrům nastoupili až v odpoledních hodinách.
Svůj debut na motocyklu třídy MotoGP konečně prožil také britský jezdec Shane "Shakey" Byrne, který dnes absolvoval první kola, se kterými byl spokojen, i když se vyjádřil, že má mnoho prostoru pro zlepšení. Shakey během dnešního testování také jednou lehce havaroval a na cestu do boxů rád využil nabídky Troye Baylisse, který u svého kamaráda z dob působení v britském šampionátu superbike rád svezl na svém Ducati Desmosedici. I přes tento pád dokázal Byrne dnes absolvovat celkem 62 kol při kterých zajel nejlepší čas 1:46,7
Společně s Byrnem testoval stroj Aprilia RS3 Cube opět dlouholetý testovací jezdec italského výrobce Marcellino Lucchi. Veterán v sedle Aprilia dnes testoval nový materiál, který by měl být použitý v příští sezóně.
Tovární jezdci Ducati nastoupili ke svým testovacím kolům ještě později než dvojice Aprilie, když své červené stroje vypustili z boxové komunikace až v 15:00 hodin. Oba jezdci zajeli vyrovnané časy, když nakonec byl rychlejší Loris Capirossi, který během pouhých 26. kol zajel čas 1:44,28, zatímco Troy Bayliss během 52. kol 1:44,33.
Opět testovali i jezdci Aprilie nižších tříd, když Randy de Puniet nastoupil na stroji se specifikací 2004 (zítra by stejný stroj měl dostat i Poggiali). Francouzský jezdec byl také dnes ze všech jezdců Aprilie nejrychlejší (1:45,1 - 50 kol). Manuel Poggiali zajel čas 1:46,4 (60 kol), Youichi Ui 1:47,6 (60) a Roberto Locatelli se strojem třídy 125 ccm zajel čas 1:48,6 (60).
Testy končí zítra svým třetím dnem.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist