Testy v Jerezu (1)

Na okruhu Jerez de la Frontera testují jezdci Hondy třídy 250 ccm.

První den testování dokončila také tovární skupina jezdců Hondy třídy 250 ccm. Jejich testování se oproti silnějším kolegům z MotoGP odehrává na jihu Španělska, přesněji na okruhu Jerez de la Frontera.
Největší pozornost jistě budil domácí jezdec Toni Elías, který na konci loňské sezóny pro někoho překvapivě přestoupil od Aprilie k japonské Hondě (pro zasvěcené to byl však přestup z rozumu vůči jeho následné kariéře). Toni Elías včera demonstroval svou sílu, když během svých prvních, suchých kilometrech s motocyklem Honda (loňské, předvánoční testy se odehrály za silného deště) dokázal zajet čas 1:45,6 což je čas o 0,3 desetiny lepší, než zde zajel Elías při kvalifikaci na loňskou Grand Prix Španělska.
Kolega z Elíasova týmu, tedy italský jezdec Roberto Rolfo, zajel během včerejšího dne čas 1:46,2 což sice je výborný čas na toto období, ovšem během kvalifikace na španělskou Grand Prix dokázal Rolfo jet o 0,4 sekundy rychleji.
Nový jezdec Mistrovství Světa, japonský mladík Hiroshi Aoyama, se poprvé ve své kariéře představil na evropském okruhu. Jeho snažení sice skončilo ještě o sekundu hůře než snažení Robby Rolfa, ale vezmeme li v potaz aklimatizaci či neznalost okruhu, musíme říci, že se tento jezdec výborně předvedl před svým novým šéfem Alberto Puigem, jenž stále postrádá z důvodu zranění svou největší hvězdu - Dani Pedrosu.
Testy Hondy na okruhu v Jerezu pokračují i dnes.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist