Testy Ducati ve Valencii

Vedle několika týmů MotoGP testovali ve španělské Valencii v úterý a ve středu také jezdci týmu Ducati Marlboro.

Včera pokračovalo druhým dnem testování týmů MotoGP na španělském okruhu ve Valencii. I tentokrát byly v permanenci týmy Fortuna Yamaha, Ducati Marlboro, Alice Aprilia, Fuchs Kawasaki Racing, Pramac Honda a Proton Team KR. Výsledky testování zůstaly utajené, přesto po uvolnění několika informaci z úterního programu týmu Fortuna Yamaha, uvolnily včera několik informací i další tovární týmy, jako například tým Ducati, kterého jezdci zaznamenali další zlepšení, když si své maxima zlepšili jak Loris Capirossi, tak Troy Bayliss.
Se stejnými pneumatikami jako v nedělním závodě a za totožných klimatických podmínek, měl tým Ducati Marlboro možnost porovnat výkony v závodě Grand Prix a výkony při testování jen několik dnů po závodě. Na motocyklech letošní specifikace dosáhl Troy Bayliss času 1:33,5 (v neděli 1:34,65) a včetně závodní simulace absolvoval první den testování 62 kol a druhý den kol 59.
Loris Capirossi zajel včera čas 1:33,4 (1:33,89), když strávil na okruhu o několik kol méně než jeho australský kolega (v úterý 47 a ve středu 33).
Jak jezdci, tak i týmový inženýři byli s výsledky spokojení. Ducati Marlboro také potvrdilo termíny dalšího testování, když to nejbližší se uskuteční ve dnech 24. - 26. listopadu ve španělském Jerez de la Frontera a to další, letos poslední, 10. - 12. prosince opět ve Valencii.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist