Testy AMA ve Fontaně

První den testování na okruhu v kalifornské Fontaně zahájili jezdci profesionální série AMA své další ladění motocyklů před březnovým startem šampionátu na okruhu Daytona.

Na okruhu California Speedway ve Fontaně, tedy na domácím okruhu Nickyho Haydena, proběhl první testovací den motocyklů Superbike, když si zde své dostaveníčko dalo několik týmů z AMA Superbike.
Celý den jezdce trápil silný vítr, který nafoukal na dráhu množství písku. Prakticky všichni jezdci všech týmů své testování omezili na minimum. Ze všech byl nakonec nejpilnější australský jezdec Anthony Gobert, který se v letošní zimě stal jezdcem továrního týmu Ducati Austin. "Je to opravdu extrémně větrné počasí, mohli jsme zde pravděpodobně dnes udělat množství práce, ale vítr nás zastavil", komentoval své úsilí tento nejstarší člen bratrské trojice jezdců, kteří nastupují v americké profesionální sérii AMA Pro Racing. "Motocykl Ducati na tomto okruhu vypadá opravdu hrozivě, má dostatek síly a to je to, co my zde chybělo u Yamahy", říká tento bývalí vítěz jednoho ze závodů, které se na tomto okruhu konaly, tehdy byl však ještě Anthony Gobert v pozici továrního jezdce japonské Yamahy a startoval tedy se strojem YZF R7.
Šéf Gobertovy posádky Vic Fasola k dnešnímu dni poznamenal: "kvůli větru to v jedné zatáčce vypadalo jinak než ve druhé, to opravdu není vhodné k testování.
Druhým nejpoctivějším testovačem byl dnes Larry Pegram, tedy opět pilot továrního stroje Ducati 998RS ovšem tentokráte ze satelitního týmu Dream Ducati jehož manažer Elliot Cho po prvním dnu testování řekl: "Chceme aby se Larry uklidnil na tomto okruhu, protože zde ještě nikdy nejezdil. Vítr a prach udělal průjezd zatáčkami velmi nebezpečným. Dnes jsme použili pouze standardní nastavení našeho motocyklu."
Testy na okruhu v kalifornské Fontaně pokračují svým druhým dnem dnes v noci.
Aktualita závěrem: Anthony Gobert se již vyléčil ze své chřipky, která ho pronásledovala v uplynulých dnech. Nyní je však stejnou nemocí postižený jeho bratr Aaron a snad i proto dnes absolvoval pouze opravdu málu okruhů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist