Těsně před Qatarem

Po Kenny Robertsovi je až do konce sezóny vyřazen také Shane Byrne. A nejen o tom se dočtete v následujících řádcích..
AKTUALIZOVÁNO

Těsně před Qatarem
V dalších závodech bez Byrneho
Po důkladné lékařské prohlídce a nejnovějších rentgenových snímcích je až do konce letošní sezóny vyřazen britský pilot italské továrny Aprilia Shane Byrne. Jedná se o staré zranění, které utrpěl tento jezdec při Grand Prix České republiky a kvůl kterému musel vynechat portugalský závod v Estorilu. Tam ho nahradil mladý Ital Michel Fabrizio. Jestli pojede bývalý pilot stáje WCM i některé další závody MotoGP za noalskou továrnu, není doposud známé, v žádném případě to však nebude o víkendu v Qataru, neboť se ve stejnou dobu jede finálový závod mistrovství světa supersportů na okruhu Magny Cours. A dle nejnovější tiskové zprávy Aprilia Racing pojede v Qataru jen číslo 99., tedy Jeremy McWilliams a teprve pro zbývající tři závody se bude hledat náhradní jezdec.
Daniel Amatrian žádá okamžitě zavedení váhového limitu
Týmový manager Fortuna Hondy ve třídě do 250 ccm, Daniel Amatrian, žádá okamžité zavedení váhového limitu po vzoru kubatury do 125 ccm. Tímto svým vyjádřením tak jenom podpořil slova svého pilota Toniho Eliase, který na tiskové konferenci po Motegi GP prohlásil, že jeho krajan Daniel Pedrosa vyhrál vlastně jen díky tomu, že váží přibližně o 13 kg méně než on sám. Tento rozdíl hraje podle mínění obou dvou zainteresovaných, tedy jezdce a jeho managera především roli při maximálním zrychlení. „Myslím si, že výsledky dnešního závodu (myšleno Motegi) stojí k zamyšlení, proč jezdci jako Porto, De Puinet, Rolfo či Fonsi Nieto byli na hony vzdáleni od předních míst. A ti, kteří tvoří pravidla jednotlivých kubatur, by měli vyslechnout mínění týmů, které už svůj jednotný názor vyslovily“, dodal na závěr bývalý pilot této třídy.
Qatarská televizní stanice podporuje Al Kaidu
Veškeré televizní přenosy, tedy jako „Host Broadcaster“ z prvního závodu na qatarském okruhu bude pro zahraniční televizní společnosti, jako jsou např. Eurosport, RTL, Rai Tre a jiné, zajišťovat domácí vysílač Al Jazeera. Ten je známý svým jasným protiamerickým postojem a to nejen v době irácké války, také v poslední době se velmi pravidelně ve svém vysílání nezkrýval se svými sympatiemi k teroristické organizaci Al Kaida.
Za WCM pojedou James Ellison a Youichi Ui
Druhy stroj WCM bude v Qataru - stejne jako doma v Motegi - pilotovat japonsky jezdec Youichi Ui, nebot Brit Chris Burns je stale jeste z Donningtonu zraneny.
"Nemocny" Arnaud Vincent ?
Staj Scrab - Aprilia nahlasila, ze az do konce sezony 2004 je exmistr sveta kubatury 125 ccm Francouz Arnaud Vincent (doposud nasbiral pouhych 11 bodu) nemocny. Jako jeho nahradnik byl nominovan jeho krajan, nam znamy predevsim z mistrovstvi Evropy, Gregory Leblanc. Ovsem IRTA pozaduje od teto staje lekarske vysvedceni, o jakou nemoc se vlastne u Vincenta jedna...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist