Telefonica MoviStar Honda

Sete Gibernau, Colin Edwards a Fausto Gresini o závodě na okruhu Bugatti.

Sete Gibernau (1. místo)
Je to neuvěřitelné. Odvedli jsme všichni fantastickou práci, za kterou musím poděkovat celému týmu. Jestliže jsem vyhrál, vyhrál jsem, protože mám nejlepší tým na celém světě. V této těžké a náročné sezóně přichází velká pomoc od Hondy a Michelinu. Jel jsem s teplotou 38 stupňů, sice nechci říkat, že mě to ovlivnilo, ale na konci to pro mě bylo opravdu těžké. V prvních kolech jsem si uvědomil, že jsem si nevybral zrovna ideální pneumatiku. Následoval jsem Carlose a studoval jeho jízdu, hledal jsem vhodné místo k předjetí. Po nashromáždění informací jsem ho předjel. Udržoval jsem dobrý rytmus a koncentroval jsem se na vítězství. Nejlepší je, že i když jsem nejezdil nejlépe, dokázal jsem již dva závody vyhrát a v dalším jsem byl na pódiu. Cítím se silný, ale zároveň vím, že do toho mohu dát ještě více. To nejlepší ode mě a od mého motocyklu teprve přijde. Od tohoto závodu však již vím, kde mám silné stránky a co naopak musím zlepšit.
Colin Edwards (5. místo)
Měl jsem s postupem teploty několik problémů, neměl jsem pro závod ideálně nastavený motocykl. Když se ohřála přední pneumatika, ztrácela přilnavost. Používám stejné vidlice jako na superbiku v roce 2002, v předsezónních testech jsem se s nimi cítil klidný. Nyní vím, že to musím změnit. V Clermont Ferrand budu testovat novou vidlici a doufám, že v Mugellu, tedy na okruhu, který dobře znám, toto testování přenesu do výsledků.
Fausto Gresini (manažer týmu)
Byl to fantastický a velmi těžký závod. Sete ukázal, že i v suchých podmínkách má obrovský potenciál. Je to velký profesionál s neuvěřitelnou koncentrací. I přes svou horečku jezdil extrémně rychle. Colin měl také dobrý víkend. Pole Position v pátek, pátý v sobotu a druhý ve Warm Upu, ačkoliv neměl pro závod správné nastavení, dojel pátý. Vzhledem k tomuto učinil důležitý krok vpřed.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist