Telefonica MoviStar a Le Mans

Sete Gibernau by chtěl zopakovat loňské vítězství ve francouzské Grand Prix.

Sete Gibernau (Telefonica MoviStar Honda)
Musím přiznat, že až do loňského roku nebyl okruh Le Mans mezi mými oblíbenými, nikdy jsem tam nezískal dobrý výsledek a nikdy jsem tam nenalezl dobrý pocit na motocyklu. Minulý rok jsem se opravdu poprvé cítil dobře a vyhrál jsem tam mokrý závod. Pak jsme tam testovali a já zajel dobré časy i na suchu. Připustím, že nyní mám z tohoto okruhu dobrý pocit. Díky dvěma testovacím dnům v Jerezu se zlepšilo suché nastavení mého motocyklu. Přijíždím do Le Mans rozhodnut zopakovat mé vítězství.
Colin Edwards (Telefonica MoviStar Honda)
Abych řekl pravdu, tak ten okruh moc neznám. Vloni jsem na něm jel poprvé a to téměř celou dobu pršelo. Je to okruh náročný na akceleraci a brždění. Opravdu to není jeden z mých oblíbených okruhů, ale jsem si jistý, že společně můžeme najít správné nastavení pro tento francouzský okruh. Dva dny testování v Jerezu mohou být velmi důležité pro Le Mans. Učinil jsem tam hodně pokroku jak s motocyklem, tak i s pneumatikami. Nyní mám s RC 211V lepší cit. Je čas na zisk nějakého výsledku. S výsledky prvních dvou závodů nejsem spokojený, nyní chci dobrý výsledek.
Fausto Gresini (manažer týmu Telefonica MoviStar Honda)
Po vítězství ve španělské Grand Prix odjíždíme do Le Mans přesvědčení o velkém potencionálu našeho motocyklu. Le Mans nám dal v loňském roce krásné vítězství po velkém souboji Gibarnaua a Rossiho. Vím, že to nebude snadné, stejně jako žádný letošní závod, ale vítězství v Jerezu bylo důležité pro morálku celého týmu. Dva speciální dny v Jerezu byly zásadní pro suché nastavení RC 211V. Jsem spokojený s prací, kterou jsme tam odvedli. Sete Gibernau opět potvrdil, že může být velmi konkurenceschopný, fyzicky připravený a výjimečně koncentrovaný. Colin Edwards ještě potřebuje nějakou dobu, aby nastavil správně svůj motocykl, ale všichni na něj počkáme, protože víme, že je velmi dobrý jezdec.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist