Team Roberts s KTM-V4 !

Jestlize jsem pred nekolika dny psal o moznem spojeni tymu Proton tovarnou BMW, tak nyni to vypada uplne jinak.

Team Roberts s KTM-V4 !
Nejnovejsi zasedani vedeni spolecnosti BMW rozhodlo, tato firma se v nejblizsi budoucnosti – tedy mysleno rok 2005 -nezapoji do zavodu MotoGP. Zrejme této firme staci „Dakar“, nebo „Jizda pro stare pany“, jinak také nazyvana jako BMW – Boxer Cup, kdy vloni celkove vyhral 48-lety Andy Hofmann a kde také vitezi 45-lety Stephane Mertens, ci uspechy se zde ovencuje jisty Belgican LeGrelle, který mel vždy problemy dostat se při normalnim zavode Grand Prix vubec do 107% limitu
.Toto rozhodnuti bavorske firmy znamenalo, ze z eventuelni spoluprace Team Roberts + BMW definitivne seslo !
Ackoliv ještě v Barcelone rikal Stefan Pierer od firmy KTM: „Roberts se uz dlouho pta na nase motory, ale není schopen polozit penize na stul“, tak nyní vypada situace uplne jinak. V Assenu obdrzel tym Kennyho Robertse jeden z peti existujicich exemplaru motoru KTM-V4, které jsou okamzite pripraveny k nasazeni, a tento motor bude po Estorilu testovan v motocyklu Proton a porovnavan se soucasnym motorem Proton-V5.
“Dovedu si predstavit, ze jsme schopni za castku ca 2 milionu Euro dodat pro dva jezdce celkem 10 motoru pro sezonu. Pochopitelne se motor musí jmenovat KTM.“, rikal letos v zime Stefan Pierer.
Majitel Proton-KR, tedy Kenny Roberts sr. se naopak netaji tim, ze potrebuje a to okamzite jakekoliv spojeni s jinou motocyklovou firmou, neboť jeho firma je pretizena a nestaci sama krome podvozku vyvijet také vlastni motor. „Krome toho nas cekaji pristi rok problemy s 22 litrovou nadrzi“, je si uz v predstihu jisty byvaly mistr světa. „KTM je jiste moznost, zkousime ovšem také Ducati. Navíc nevime, zda Proton bude s nami spolupracovat i pristi rok. V kazdem pripade musime zlepsit nase vysledky“, dodava tymovy manazer Chuck Aksland.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist