Tamada tentokrát až desátý

Po dvou skvělých závodech dojel Makoto Tamada v Sepangu až na desátém místě.

Na špatný výběr pneumatik doplatil japonský jezdec Makoto Tamada ve čtrnáctém závodě MotoGP letošní sezóny, který je jel na malajsijském okruhu Sepang. Makoto ponechal finální rozhodnutí do nedělního Warm Upu, jenže v neděli ráno pršelo a tak tým společně s jezdcem zvolili středně tvrdou směs do závodu a to na obě pneumatiky. Zadní pneumatika se však při odpoledním závodě, kdy již nepršelo, ale jelo se opět za velké teploty a ve velkém vlhku, ukázala jako příliš měkké a tak japonský jezdec od poloviny závodu nemohl využít všechny své dosavadní zkušenosti, které nashromáždil v letošní sezóně.
Tamada odstartoval z první řady, kterou si zasloužil po skvělých výkonech během dvou kvalifikací, jenže cílem prvního kola projížděl až jako jedenáctý. Ve druhém klesl o další pozici. Později byl schopný získat dvě místa zpět, ale dále ho stále více a více opotřebovaná pneumatika nepustila.
"První metry závodu byly dobré, ale uprostřed první zatáčky byl zmatek," hovoří Tamada o posledním závodě. "Ztratil jsem pozice, ale pokusil jsem se vrátit zpět. Dokázal jsem předjet Hagu a Melandriho, ale to bylo vše. Uvědomil jsem si, že je to vše co mohu pro tento závod učinit. Neměl jsem přilnavost a v zatáčkách bylo těžké motocykl ovládat. Pneumatika, kterou jsem si vybral se ukázala příliš měkká, rychle se opotřebovala. Škoda, že dnes ráno pršelo a proto jsem si nedokázal vybrat správnou pneumatiku. Jediné co nyní mohu udělat, je soustředit se na Phillip Island. Tam to znám trochu lépe a tak tam chci skončit výše než dnes tady," končil Tamada své vyprávění po závodě v Sepangu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist