Tamada na domácí hřiště

Makoto Tamada zná pocity z vítězství na okruhu v Motegi, sice pouze z domácího šampionátu, přesto bude v neděli patřit k vážným kandidátům na vítězství i v závodě MotoGP.

Po fantastickém závodě na okruhu v Riu, skončil japonský nováček třídy MotoGP Makoto Tamada na svém prvním pódium v nejprestižnější třídě. Makoto absolvoval závod, který ukázal jak vysoko se již dostaly pneumatiky Bridgestone a také, jak vysoko již dosahují kvality tohoto japonského, superbikového mistra. Tamada se dostal do své vrcholné formy právě včas, když v neděli nastoupí na domácím okruhu, před svými fanoušky a svou rodinou, k dalšímu závodu letošního Mistrovství Světa.
"Necítím před tímto závodem žádný tlak, který by mě zavazoval k dosažení dobrého výsledku," říká Tamada v rozhovoru uvnitř tiskové zprávy týmu Pramac Honda. "Na okruhu v Motegi jsem startoval dvakrát ve třídě 250 ccm a šestkrát, nebo osmkrát ve třídě Superbike, již si to přesně nepamatuji. V Motegi jsem pětkrát vyhrál a myslím, že stále držím rekord okruhu. Je to okruh, který znám velmi dobře a proto chci co nejdříve nelézt na svém motocyklu správné nastavení, abych se mohl zbytek kvalifikace soustředit pouze na zabezpečení co nejlepšího startovního místa, ovšem bez stresu, že toto postavení musím mít za každou cenu."
Makoto Tamada se pomalu stává nejlepším Japoncem ve třídě MotoGP a s tím přichází i tlak domácí veřejnosti. Na druhou stranu si stále více a více říká japonský nováček třídy MotoGP o místo v týmu HRC i pro následující sezónu, ve které právě jeden z japonských jezdců vypadne.
"MotoGP je fantastický šampionát, na výjimečně vysoké úrovni jek technologie, tak i nejlepších jezdců," hodnotí dosavadní působení ve třídě MotoGP jezdec, který jako jediný dokázal porazit Troye Baylisse a Colina Edwardse v jejich nejlepší sezóně třídy World Superbike roku 2002. "Pokud se chci cítit nejlépe, musím vyhrát závod. Nemyslím na postavení v první desítce, myslím pouze na vítězství a svůj první závod chci vyhrát ještě v této sezóně. Když děláte takovouto práci, máte ve své mysli pouze jediný cíl: chcete být jednoho dne nejlepší na světě."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist