Světový pohár MotoE – Známe týmy pro ročník 2019

V den úvodních tréninků na první podnik sezony v Kataru proběhla v Losail schůzka mezi organizátorem pohárového šampionátu elektromotorek Dornou a zástupci týmů, jenž nastoupí do premiérového ročníku MotoE World Cup 2019. Závody elektromotorek budou součástí série Grand Prix a příští rok se bude jednat o celkem pět klání na evropských okruzích. Kde všude elektromotorky pojedou zatím rozhodnuto není.

Na startovní rošt MotoE World Cup 2019 chce promotér celkem osmnáct identických elektromotorek, jenž budou rozděleny do celkem jedenácti týmů. Sedm z nich jsou privátní stáje třídy MotoGP - Tech3, LCR, Marc VDS, Pramac, Ángel Nieto, Avintia a Gresini. Každý z těchto týmů nasadí po dvě motorky.

Celkem čtyři týmy jsou z prostředí tříd Moto2 a Moto3 - VR46 Team, Pons Racing, Intact GP a SIC58 Squadra Corse. Tyto týmy v roce 2019 nastoupí každý s jedním motocyklem. Týmy teď mají potřebné informace k tomu, aby začaly intenzivně pracovat na výběru jezdců a mechaniků pro jednotlivé posádky.

Bývalý šéf Michelinu pro MotoGP, Nicolas Goubert, je nyní v pozici ředitele nové kategorie MotoE a po schůzce v Kataru řekl: „Měli jsme první setkání se všemi týmy, které budou v příštím roce soutěžit v MotoE. Celkem tam bude jedenáct týmu a osmnáct motorek. Všechny elektromotorky budou identické, takže pohárová soutěž. Co se týče závodů tak jich budeme mít příští rok pět v Evropě.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist