Suzuki před Assenem

V článku najdete výňatek z oficiální tiskové zprávy továrního týmu Suzuki, který se chystá v Assenu dosáhnout na pozice v první desítce nejlepších jezdců.

John Hopkins z továrního týmu Suzuki Grand Prix bude mít nového, dočasného kolegu, kterým se stal Yukio Kagayama. Hopkins, který minulý měsíc oslavil své dvacáté narozeniny, přijíždí do Assenu již v lepší pohodě, než v jaké byl při posledním závodu v Catalunyi, kde ještě dost cítil následky pádu z italského Mugella.
"Bylo dobré mít volný víkend, který mě pomohl zotavit se," říká Hopper před prvními tréninky v Assenu. "Po Mugellu jsem se cítil opravdu rozbitý a celý víkend v Catalunyi byl velmi těžký a nepohodlný. Assen je těžký okruh, těším se na návrat na tuto dráhu. Byl jsem tam v loňském roce sedmý, byl to můj nejlepší výsledek. Říká se, že o Assenu se více naučíte při návratu a tak v to doufám.
Zraněného Kennyho Robertse jr. v týmu nahradí tovární jezdec Suzuki Yukio Kagayama, který byl v letošní sezóně nasazen japonskou továrnou do britského mistrovství Superbike, kde v týmu Rizla Suzuki jezdí na stroji Suzuki GSX-R1000. Kagayama se stal továrním jezdec Suzuki v roce 1993 a od té doby jel v několika závodech Grand Prix na divokou kartu či jako náhrada za nějakého jezdce. Svůj nejlepší výsledek dosáhl v roce 1998 v Malajsii, kde na okruhu Johor dokončil závod třídy 500 ccm na šestém místě se ztrátou 19,382 na vítězného Micka Doohana. Kagayamowi je 29 let.
"Na motocyklu GSV-R jsem hodně jezdil v loňském roce, kdy jsem se s ním zúčastnil japonského superbikového mistrovství a vyhrál jsem tři závody," říká Kagayama. "Pracoval jsem na vývoji nového stroje pro rok 2003 a toto bude má první šance s ním [model 2003] závodit. Bude to také můj první start v Assenu, těším se na něj."
Tým Suzuki Grand Prix absolvoval po závodě v Montmelo na tamním okruhu i dvoudenní testování, které za účasti bývalé hvězdy Grand Prix Kevina Schwantze proběhlo se zaměřením na zlepšení nastavení a zvýšení výkonu. Přítomnost bývalého Mistra Světa byla velkou podporou nejen pro mladého Johna Hokjnse.
"Věřím, že nová GSV-R je schopná konkurenčního boje," říká o nové Suzuki Kevin Schwantz. "Jsou tam však ještě nějaké problémy, které potřebují být dořešené. Kdykoliv budou chtít, jsem připravený týmu pomoci," doplňuje americká legenda, která vlastní několik motocyklových škol v Americe, ale i v Evropě.
Spokojený po tomto testování byl i manažer továrního týmu Garry Taylor. "Kevinova pomoc mám dodala ještě větší impuls a pomohla týmovému duchu," říkal Taylor. "Také oceňuji Johnovi snahy po těžkém týdnu a zároveň přeji Kennymu brzké zotavení. Těším se na spolupráci s Yukiem, který do toho vloží vše co dovede. Věřím v úspěch a v návrat mezi nejlepší jezdce, kam jistě továrna Suzuki patří."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist