Suzuki o testech v Sepangu

Továrna Suzuki uvolnila několik informací o testech v Malajsii až po jejich skončení.

Továrna Suzuki dnes konečně uvolnila první informace o třídenním testování na malajsijském okruhu Sepang, kde se pokoušeli John Hopkins a testovací jezdec továrny Kosuko Akioshi o zlepšení strojů Suzuki GSV-R. Oproti prvním informacím vyšlo dnes najevo, že druhý oficiální jezdec týmu Suzuki Grand Prix, Američan Kenny Roberts jr. se testování nezúčastnil. Jak jsem informoval již dříve, továrna Suzuki použila k tomuto testování již pneumatiky svého nového dodavatele, kterým se stal japonský výrobce Bridgestone.
Anglo-Američan John Hopkins po testování chválil tyto nové pneumatiky, se kterými se mu podařilo vylepšit nejlepší čas stroje Suzuki na tomto okruhu. "Poznal jsem co od nich mohu očekávat," říkal Hopkin dnes po testování, které během tří dnů probíhalo jak za sucha a velkého parna, tak za dusna a deště. "S pneumatikami jsem spokojený, jsou dobré. Dává nám to dobrý pocit před zimní přestávkou. Musím přiznat, že jsem byl nejprve trochu znepokojený, pneumatiky jsou velmi důležitá věc, ale od prvních kol jsem byl s těmito pneu ohromený. Přilnavost byla ihned dobrá a když jsem absolvoval několik kol, stále byla stejná. Byl jsem schopný dostat se do časů, které jsem zde jezdil dříve, velice rychle. Jsem si jistý, že s lidmi od Bridgestone se nám bude spolupracovat velmi dobře."
Spokojený s testem pneumatik byl i týmový manažer Garry Taylor, který nejprve poinformoval o počtu kol, jenž odjezdil Hohn Hopkins a následně prohovořil o samotných pneumatikách.
"Dobrý výkon těchto pneumatik nebyl překvapením," říka Taylor v tiskové zprávě Suzuki. "Každý si jistě všiml nárůstu dobrých výsledků Bridgestone v posledních dvou letech. Velmi nás všechny zaujal postoj techniků od Bridgestone. Zřejmě velmi vážně berou výzvu příští sezóny. Společně s Bridgestone chceme dosáhnout úspěchu."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist