Suzuka 8 hour - 2. kvalifikace

I ve druhé kvalifikaci předvedl americký jezdec Nicky Hayden, že se superbikovým motocyklem stále nezapomněl jezdit.

Prakticky absolutní nadvládu předvedli na japonském okruhu Suzuka, kde se v těchto dnech jede osmihodinový závod Mistrovství Světa Endurance, domácí jezdci, když do Superpole (startuje 20 posádek) postoupilo 19 domácích týmů a jeden tým z americké AMA U. S. Superbike. Z oficiálních týmů byl nejlepším první z týmů Zongshen, ovšem až za superpolovým umístněním.
I druhý den pokračoval ve své spanilé jízdě tým Seven Stars Honda #11 (Honda VTR 1000 SP-W) ve složení Nicky Hayden - Ryuichi Kiyonari. Na druhém místě byli opět jezdci továrny Suzuki z týmu Yoshimura SuzukiGP1 With Daxim na stroji GSX-R1000 (Watanabe, Kagayama). Třetí místo, stejně jako v první kvalifikaci, získala další posádka továrny Honda - Ukawa/Izutsu před čtvrtými Y. Fujiwarou s Kayem (Team Chellenger - Yamaha YZF R1). Páté místo v kvalifikaci patří prvnímu čtyřválci Honda, když si pro páté místo dojeli Tsujimura s Item z týmu F. C. C. TSR Zip-FM Racing Team (Honda CBR 954RR).
Z dalších pozic se radovali na litrové Yamaze Nakatomi s Yoshikawou, na další FireBladu Mori s Konishim. Na osmé místo klesla po pátku šestá posádka Okada-Kameya (VTR 1000 SP-W) a na deváté naopak po pátku sedmá posádka ve složení Kitagawa-K. Fujiwara (Suzuki GSX-R1000). Desítku nejlepších uzavřeli Yamaguchi s Takahashim na dalším "bladu".
Jedinou nejaponskou posádkou a jedinými nejaponskými jezdci se z kvalifikace dokázali prosadit do superpole jezdci z amerického šampionátu AMA U. S. Superbike, přesněji jezdci týmu Corona Extra Tiforce Endurance ve složení Anthony Gobert, Adam Fergusson, které doplňuje jako náhradník Jorda Szoke (Suzuki GSX-R1000)
Nejlepší oficiální posádkou se stal tým Zongshen #1 (Nowland, Mertens), která se však svým 22. místem nekvalifikovala do Superpole. Hned na dalším místě se umístnil druhý z čínských týmů (Jerman, Bonhuil, Bontempi).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist