Stroje KTM se zastavily v nadějných pozicích

Oba motocykly rakouské KTM zastavily své piloty v nadějných pozicích, které mohly znamenat pro rakouskou továrnu dosavadní největší úspěch.

Oba jezdci rakouské KTM nedokázali dokončit sobotní závod třídy 125 ccm na okruhu v Assenu a to ještě před svým odstoupením vše nasvědčovalo, že tým KTM-Red Bull zažije historicky nejlepší závod své krátké kariéry v silničním Grand Prix. Z 21. místa na startu závodu se dokázal během tří kol dostat loňský Mistr Světa Arnaud Vincent na devátou pozici, ze které později pro poruchu motoru odstoupil.
"Je to velké zklamání, ale musel jsem zastavit s velmi špatně fungujícím motorem, nebylo možné pokračovat," říkal Vincent po nedokončeném závodě. "Podmínky byly velmi těžké a možná nějaká voda vnikla do elektroniky."
Stejně dobře jako Vincent si počínal i druhý jezdec týmu KTM-Red Bull - Roberto Locatelli, který z třicáté startovní pozice dostal svůj stroj na šestnácté místo ve třetím kole. Vše nasvědčovalo tomu, že italský Mistr Světa z roku 2000 získá v Assenu body, jenže přišlo desáté kolo a s ním i konec nadějí pro továrního jezdce KTM, když pravděpodobně odešla nějaká elektrická funkce.
"Je to mrzuté, v tu chvíli jsem se cítil dobře spojený s motocyklem, byl jsem si v tom dešti celkem jistý," říkal italský pilot. "Výkon motoru není v dešti tolik důležitý, elektrický systém však zřejmě na strojích KTM není dobrý. Bylo pro mě také obtížné vidět na cestu, protože mě zalévalo hodně vody. Cákala na mě z čelního skla stroje, kde nejsou ještě žádné otvory pro odtok této vody."
Poté co jezdci týmu KTM-Red Bull nedokončili závod, sdělil Harald Bartol, že pravděpodobně zná příčinu jejich slabého motorového výkonu. "Dešť nám pomohl po našem slabém výkonu v kvalifikacích," říkal Bartol. "Ještě musíme přesně zjistit, proč se oba motocykly zastavily. Není sice mnoho času do další Grand Prix, která se jede v Doningtonu, ale přesto vezu motocykly zpět do Rakouska, kde se chci podívat na převodovku. Jsem přesvědčený, že právě v převodovce je základní problém, který nás stojí výkon. Doufám, že najdu odpověď."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist