Střípky z Rijeky

Wlada39 se vrátil ze závodů Mistrovství Evropy v chorvatské Rijece a ihned se s námi podělil o informace z tohoto evropského závodění.

Radka Rouse prováděly víkendem velké problémy s elektronikou jeho nového stroje. V nedělním Warm-upu dokonce zadřel motor, přesto dokončil závod na 7.místě, projel cílem v těsném závěsu za Jansenem a Lauslehtem.
Tým Šrámek Racing Promotion nastupoval do sobotní 1.kvalifikace s očekáváním dobrého výsledku, avšak v motocyklovém sportu je vše mnohdy jinak než bychom se nadáli a tak nové písty, které byly do motoru namontovány se ukázaly jako špatné a tak měl mechanik Jan Vrba přes poledne plné ruce práce. V odpolední kvalifikaci prohořel na Yamaze válec a propadl se nikasil, z toho důvodu Michal nastupoval do závodu z 19.pozice na roštu s prakticky novým motorem. Při startu se však nepatrně pohnul a následovala penalizace stop & go (z 18. pozice), aby toho nebylo málo, v zápětí přišla další penalizace za překročení povolené rychlost v boxech. Po zvážení šancí se rozhodl tým jezdce ze závodu stáhnout.
Ještě v pátek stačil Vesa Kallio demontovat při pádu v první zatáčce vcelku kompletně svoji Yamahu a připravil tak mechanikům příjemnou zábavu na celý večer. V 1.kvalifikaci přepůlil mladší z bratrů Checů rám svého stroje na dvě části a odpolední kvalifikaci neabsolvoval.
Miloš Urbanec se kvalifikoval do závodu na 21.pozici, o 0,35 sec. Před Jiřím Fejtou, kterého provázely víkendem velké problémy s motorem jeho nového modelu Kawasaki . V závěru kvalifikace, kdy již jezdci zajížděli do boxů se však stalo něco co nikdo nečekal…. Miloše Urbance který právě sjížděl z trati na boxovou komunikaci „sestřelil“ v plné rychlosti Ital Allesio Anello, jednalo se jednoznačně o nejhorší havárii víkendu, oba jezdci se společně se svými motocykly kutáleli cílovou rovinkou. Výsledkem byl rozdrcený Milošův kotník (o zraněních druhého jezdce nemáme zprávy). Miloš byl z nemocnice v Rijece převezen do Čech kde by se měl v nejbližší době podrobit operaci.
Jiří Fejta závod kvůli přehřívání motoru nedokončil.
Lukáš Pešek se dokázal hned při svém druhém závodě ve třídě 250ccm dostat na stupně vítězů a to v nádherném závodě, kde první trojice bojovala o vítězství až do posledních metrů. V cíli ztrácel druhý němec Max Neukirche na vítěze Sekiguchiho 1 setinu sekundy a Lukáš půl vteřiny.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist