Stripky z Misana

Treti zavod mistrovstvi sveta superbiku, supersportu a superstocku videli divaci ve zmoklem italskem Misanu pod hlavickou Republiky San Marina.

Stripky z Misana
Supersport
Dvakrat vedl, dvakrat spadl. Vitezny Karl Muggeridge pochopitelne hodne profitoval z padu sveho stajoveho kolegy Broca Parkese. Ten tak uz podruhe letos spadl z vedouci pozice (vedl i ve Valencii) a byl tak po zavode velmi zklamany.
Tri zavody, tri odpadnuti. Jeste horsi bilanci nez Australan Parkes ma ovsem Nemec Christian Kellner se svou Yamahou. Zatimco jeho novy stajovy spolujezdec, Australan Kevin Curtain, je v serialu MS prvnim pronasledovatelem znackoveho kolegy Jürgena v/d Goorbergha, on sam jeste letos nevidel sachovnicovy cilovy prapor ani v jednim ze tri odjetych zavodu ! A to po nejrychlejsim casu ve Warm-Upu musel opustit nedobrovolne uz po trech kolech zavodni trat. Na stejnem miste okruhu ovsem spadli i Sebastien Charpentier na Honde a take Fabien Foret se svou Yamahou.
Superbike
Doriano Romboni. Byvaly ctyrnasobny vitez kubatury 250 ccm v serialu Grand Prix, 35-ti lety Ital Doriano Romboni, nastoupil v Misanu s divokou kartou. Jel Yamahu R1 v tymu Giese, ale po 25. miste v treninku do zavodu ani v jedne jizde nenastoupil. Romboni jezdi letos italske superbikove mistrovstvi.
Nejvetsi blamaz celeho vikendu. Tu zazil vedouci jezdec serialu, tovarni jezdec Ducati, James Toseland, kdyz se az jako 20. jezdec v kvalifikaci nedostal vubec do Superpole ! a to zcela jasne o 0,6 sec.
Tesne nestihl 107 % limit. Stajovy kolega Garry McCoye, Portugalec Miguel Praia, dopadl ovsem jeste hur. Se svou NCR - Ducati se totiz vubec nedostal do zavodu, kdyz nesplnil tesne 107 % limit.
Rok 2003 neni rok 2004. Po trech mitincich v lonskem roce - tedy po sesti zavodech - mel pozdejsi mistr sveta Neil Hodgson na svem konte maximalni pocet bodu, tedy 150 ! A letos po stejnem poctu zavodu mame uz pet ruznych vitezu.
Stara dobra Ducati 998. Vedouci jezdec prubezneho poradi MS po zavode v Misanu, italsky nestor Pierfrancesco Chili, nastoupil v domacim zavode opet se svym starym motocyklem, tedy s Ducati 998. Ve druhe jizde zvolil riskantne ty spravne pneumatiky, ktere mu dle jeho vlastnich slov poradila z nebe jeho babicka..., ktera nekolik dni pred Misanem zemrela.
Prekvapeni jmenem Lucio Pedercini. Italsky privatni jezdec a zaroven majitel stejnojmenneho tymu byl nejen nejrychlejsim muzem sobotniho mokreho kvalifikacniho treninku, v Superpole se zajistil ctvrtym mistem start do zavodu z prvni rady a v zavode samotnem se mu az do jeho padu museli pouze na zada divat jak Regis Laconi, tak i Noriyuki Haga.
Superstock
Poprve v historii motocyklovych zavodu vedl i Turek. V Nemecku zijici a z Turecka pochazejici, Kenan Sofuoglu, je prvnim tureckym jezdcem, ktery v serialu MS, ci ME, vedl aspon na kratkou dobu takovy mistrovsky zavod. Bojoval ve vedouci skupine s Alfonsem, Vizziellem a Vanckeymeulenem, pak sice spadl, hrdine se opet "vysplhal" do sedla sve Yamahy a dokoncil zavod jeste v bodovanem umisteni, na 15. miste.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist