Stoner u KTM, Kallio a Locatelli o závodě

Tisková zpráva týmu KTM Red Bull oznámila, že australský jezdec Casey Stoner pojede příští rok na rakouském motocyklu, ale i hlasy současných jezdců po závodě ve Valencii. KTM také postaví svůj juniorský tým, který pojede šampionát IDM.

Ani ne hodinu po vítězství Caseye Stonera v závodě třídy 125 ccm na okruhu ve Valencii, oznámila továrna KTM, že se tento australský mladík stává novým jezdec rakouské továrny. V roce 2004 nahradí italského jezdce Roberto Locatelliho.
Těšíme se na novou sezónu, která bude spojená s Caseyem Stonerem," říkal manažer továrního týmu KTM pan Harald Bartol. "Dnes ukázal svůj talent prvním vítězstvím, což je dokonalý výsledek. Casey byl vždy rychlý a se správným zázemím si myslím, že může být velmi úspěšný. S Mikou Kalliem a Caseyem máme velmi silný tým pro rok 2004.
V samotném závodě ve Valencii skončil Mika Kallio v kotrmelcích poté, co se srazil se svým týmovým kolegou.
"Když jsem najížděl do poslední zatáčky okruhu, tak jsem jel vedle Roberta," říkal Kallio po závodě. "Když jsme začali zatáčet, tak mi to zavřel a já musel tvrdě na brzdy, jinak bychom havarovali oba. Ztratil jsem předek a havaroval. Byla to hloupá věc a bylo to hodně brzo na začátku závodu. Je to špatný způsob ukončení sezóny."
Roberto Locatelli situaci ustál, ale na body nakonec stejně nedosáhl a tak se s rakouskou továrnou po roce působení loučí bez výraznějšího úspěchu.
"Ve druhém kole přijel Mika a šel hodně na brzdy," komentuje situaci okolo pádu Kallia v cíli sedmnáctý Roberto Locatelli. "Když jsem se rozhlédl, tak jsem viděl, že havaroval poté, co vrazil do mého motocyklu. Je to pouze jedna z věcí, která se stává při závodění. Startoval jsem z osmnáctého místa a tak jediná možnost byla jet kupředu. Jel jsem od samého začátku velmi usilovně. Chtěl jsem skončit mezi desítkou nejlepších, ale toto byl nejlepší výsledek, jaký bylo možné získat. Na konci jsem měl již hodně zničené pneumatiky."
Bos KTM pan Stefan Pierer oznámil, že rakouská továrna založila svůj juniorský tým, který dostal název KTM Red-Bull Junior-Team. Jezdci tohoto týmu se stali Rakušan Michael Ranseder a v současnosti teprve třináctiletý Němec Stefan Bradl,. který čtrnácté narozeniny oslaví nyní v listopadu. Oba jezdci se zúčastní německého mistrovství IDM a navíc sedmnáctiletý Rakušan i několika závodů Mistrovství Evropy.
V letošní sezóně nastupoval Ranseder v šampionátu IDM třídy 125 ccm kde skončil v celkové klasifikaci na šestém místě se 74. body (zvítězil v posledním závodě na okruhu Hockenheim). Bradl nastupoval v "mládežnickém" šampionátu Red Bull Roockie Cup, kde s motocyklem Honda RS125 skončil na celkovém sedmém místě (70 bodů).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist