Šťastný Toni Elías

Toni Elías si připsal své druhé vítězství ve třídě 250 ccm a čtvrté celkově ve své kariéře pilota Grand Prix.

Po překonání mnoha nepříjemností, které po celý víkend provázely Toni Elíase, ale především po zvládnutí vynikajícím způsobem neuvěřitelný závod třídy 250 ccm se tento španělský pilot radoval ze svého vítězství a to dokonce před fanatickým domácím publikem. “Stále tomu nemohu uvěřit,“ opakoval několikrát dlouho do pozdního odpoledne šťastný vítěz. Historie jakoby se opakovala – tým Telefónica MoviStar Repsol-YPF, španělský jezdec na španělském okruhu Jerez a při svém prvním vítězství před domácím publikem. Vloni prožíval tyto chvíle Fonsy Nieto, letos tedy jeho týmový kolega Toni Elías.
A jak vše viděl jezdec?
Jen deset dnů před španělským závodem absolvoval Elías operaci dvojité fraktury palce, kterou utrpěl při předchozím podniku ve Welkomu. Ještě ve čtvrtek stále Elías nevěděl v jakém stavu bude schopný nastoupit do kvalifikací, jejíž páteční část přinesla Tonimu další nepříjemný pád. Nakonec tedy Toni závod absolvoval a dnes se musí říci, že dobře udělal.
“Je to pro mě důležitý závod v každém směru, chci ho jet a chci získat co nejvíce bude možných bodů,“ říkal Elías před závodem na okruhu Jerez. Po závodě však již následovalo pouze nadšení a nesmírné štěstí. “Nemohl jsem držet rytmus vedoucí skupiny, protože jsem měl nějaké problémy s předkem motocyklu. Rozhodl jsem se zůstat klidný a čekal jsem až se mi sníží množství mého paliva. Začal jsem poté využívat smyk zadního kola a snižovat sekundu po sekundě odstup od vedoucí skupiny. Zjistil jsem, že bych se možná mohl dostat na pódium. Když jsem začal s jezdci bojovat, dal jsem do toho vše abych byl schopný zvítězit,“ říká Elías po pro něj tak významném závodě se šťastným koncem, který znamenal jeho druhé vítězství ve třídě 250 ccm (po loňském závodě v Motegi).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist