Startovní listina Superstocků

Tomáš Mikšovský, Matěj Smrž, Jaro Černý, ale i překvapivě Libor Buček jsou na dnes zveřejněné konečné verzi startovní listiny European Superstock Championship.

Promotér Mistrovství Světa Superbike, společnost FGSPORT, která pořádá v rámci víkendu WSBK také závody evropského šampionátu třídy Superstock, dnes kromě startovní listiny tříd Superbike a Supersport zveřejnila také konečnou podobu startovní listiny právě Mistrovství Evropy Superstock, kterého se zúčastní také dva jezdci z naší země.
Se startovním číslem #58 je na této konečné "startovce" jezdec týmu KL Intermoto Tomáš Mikšovský a se startovním číslem #96 naopak jezdec týmu MS Racing Matěj Smrž. Oba jezdce pochopitelně doplňují i jejich týmový kolegové, kterými jsou v případě KL Intermota španělský jezdec Alex Martinez Mas (#21) a v případě MS Racing Jaroslav Černý (#88) ze Slovenska.
Startovní listina letošního šampionátu starého kontinentu litrové třídy Superstock čítá několik zajímavých jmen, kdy vedle již osvědčených borců nastoupí několik velice zajímavých jmen. Pořadatelé přijali do tohoto poslední dobou stále více a více sledovaného šampionátu nebývalý počet jezdců z východních zemí, když vedle našich reprezentantů a Slováka Černého pojede evropský šampionát i Jardův krajan Libor Buček (#85), který si do svého týmu nejenže přibral motocykl Honda, ale i legendy slovenského silničního sportu. Ve vší tichosti tak vstupuje alespoň pro mne překvapivě do European Superstock.
Dalším jezdcem východního bloku, který se nově představí v této třídě, je Estonec Risto Klausen (#41) či Číňan Chow Ho Wan (#6), který bude v silném týmu D.F.X. Racing sedlat plnokrevnou Ducati 999S. Ze zajímavých jmen ještě připomeňme italského jezdce Stefano Bianca (#79), který po vyřazení z Grand Prix 125 bude hledat uplatnění na čtyřtaktním motocyklu, či nejrychlejšího Turka Kenana Sofuaglu (#54), který s týmem Yamaha Motor Germany jezdil v loňském roce úspěšně IDM ve třídě Supersport a letos společně vstupují na mezinárodní kolbiště. Klikněte zde a otevře se vám v novém okně: Oficiální startovní listina European Superstock

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist