Šrámek Racing připraven na Most

V uplynulém období se tým Šrámek racing promotion zúčastnil několika závodů. Druhým letošním závodem pro jezdce Lukase Trautmanna v barvách ŠRP byl další podnik IDM na okruhu Sachsenring. Pro Martina Holoubka pak druhým závodem pokračoval pohár na přírodních okruzích. Ve stejném termínu jako Martin měl startovat Lukas na Salzburgringu, ale...

IDM Sachsenring 17-19.6.
Po domácím závodě na Masarykově okruhu startoval tým Šrámek racing promotion s jezdcem Lukasem Trautmannem na notoricky známém okruhu Sachsenring. Po úspěšném vystoupení v Brně měl tým celkem vysoké cíle a to boj o první desítku. Vystřízlivění však přišlo hned v prvním volném tréninku, kdy Lukas havaroval a celkem slušně poničil svůj stroj. K pádu došlo po ostrém brzdění, kdy Lukas nečekaně ztratil kontrolu nad strojem. Motorku se povedlo přesně na minutu připravit na další volný trénink a během dalších dvou jízd Lukas průběžně zlepšoval svůj čas. Do sobotní kvalifikace došlo ke změně jak na nastavení motoru, tak podvozku. Místo zlepšení časů však Lukas opět havaroval a po první kvalifikaci byl na 23. místě. Naštěstí mezi kvalifikacemi byl dostatek času na přípravu motocyklu, takže nezbylo, než věřit ve zlepšení. To přišlo, bohužel ne takové v jaké tým doufal nicméně i to bylo v daný okamžik důležité. Po součtu obou kvalifikací vybojoval Lukas celkové 20. místo na startu. Na startovní rošt se postavilo celkem 35 jezdců. Start se Lukasovi celkem podařil a postupně se protlačil na 15. místo kdy za sebou skoro polovinu závodu vedl dotírajícího Holanďana Dubinka.
Jirka Šrámek:Byl to hodně náročný víkend. Mechanik Žížala šrouboval jako o život. Patnácté místo v cíli je nakonec slušný výsledek. Lukas neměl prostě svůj víkend, díky pádům přišel o čas v tréninku a na lepší umístění to prostě tentokrát nebylo.“

Přírodní okruhy 2-3.7. Radvanice
Pro druhého jezdce týmu, Martina Holoubka byl závod v Radvanicích druhým podnikem v celém seriálu závodů na přírodních okruzích. I zde, v Ostravě startoval Martin se strojem Yamaha R6. 

Sobotní počasí bylo opravdu nepřející, chvíli to vypadalo na sucho, pak ale pořádně zapršelo, proto se 1. kvalifikace jela na mokré dráze. V té Martin obsadil 8. místo z 19cti startujících, což byl velký úspěch, jelikož ztráta na 4. místo byla minimální. I na tomto okruhu startoval Martin s motocyklem o objemu 600 ccm poprvé, takže konkurence měla trochu výhodu v nastavení motocyklu. Do 2. kvalifikace šel Martin s drobnými změnami v nastavení stroje a díky nasazení si podstatně zlepšil čas a posunul se na konečné 6. místo. Drama, ale mělo teprve přijít. V neděli od rána prakticky nepřetržitě pršelo, a toto počasí mělo trvat až do odpoledne. Bylo již zcela jasné, že se pojede mokrý závod. Výjezd ke startu závodu byl podle plánu ve 13:40 hod., ovšem mrholení se proměnilo v silný déšť, a na trati bylo místy v kalužích 5 cm vody, navíc v lesní části bylo spadané listí a větve. Déšť byl velice nepříjemný a ztěžoval práci i traťovým komisařům. Situace na trati byla neúnosná, proto před startem závodu bylo rozhodnuto, že se pojede na 5 kol z původně 10ti vypsaných, a to ještě pod žlutými vlajkami tzn. bez předjíždění. Toto jezdci také odsouhlasili, aby mohly být započteny body do celkového průběžného hodnocení z kvalifikace a závod nebyl zrušen. Jezdci odjeli závod tzv. pro diváky, bez předjíždění.
Martin Holoubek: “Náročný závodní víkend v Radvanicích hodnotím velmi kladně, jelikož se ukázalo další zlepšení. Škoda, že jsem se nemohl v závodě zkusit posunout ještě o nějakou tu příčku dopředu. Na závěr bych chtěl poděkovat týmu ŠRP, PSI Hubík, který ušil skvělou kombu, tátovi, klukům z Milovic, všem partnerům kteří nás podporují a také kamarádům a známým, kteří na závodech i z domova drželi palce!“

IDM Salzburgring 1-3.7.
Plán byl dobrý, výsledek už méně. Tak by se dal zhodnotit další podnik IDM na rakouské půdě, který měl tým absolvovat s Lukasem Trautmannem. Lukas, který je účastníkem Red Bull Rookies Cupu měl startovat 2.7. v Mugellu. Po závodu se měl spolu s jeho otcem přesunout na Salzburgring a zda odjet Warm Up a následně závod. Vše bylo domluveno, načasováno a naplánováno. Ale i sebe lepší plány jsou k ničemu, když vás zradí technika. Ta tentokráte zastavila Lukase na cestě z Mugella. Obytný vůz ve kterém křižují Trautmanovi Evropu prostě ve 2 hodiny ráno vypověděl službu. Lukas nestihl warm up a bylo po závodě.

Jirka Šrámek (majitel týmu): “Co dodat, i tohle jsou závody.“

Dalším závodem pro tým Šrámek racing promotion je domácí závod na okruhu v Mostě v termínu 22-24.července. Tentokráte se na okruhu ukáže jak Lukas ve třídě do 125ccm tak i Martin Holoubek v Přeboru ČR ve volné třídě do 600ccm.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist