Spokojenost u KTM

U rakouského týmu KTM-Red Bull vládne po výměně jezdců a čtvrtém místě v Brně velká spokojenost.

Diskusi o odchodu Arnauda Vincencenta z továrního týmu rakouské KTM a o angažování dvacetiletého Miku Kallia rázně ukončili výkony mladého jezdce z Finska, který již při své první kvalifikaci na tomto stroji dokázal zajet skvělé osmé místo. Tuto pozici však díky havárii v sobotní části ztratil, přesto vstupovala továrna do nedělního závodu s velkým očekáváním.
Kallio nastupoval do závodu s bolestivým zraněním, když si ze sobotního pádu odnesl zlomený prst a poškozené šlachy. Přesto Dr. Costa svolil se startem a tak se finský jezdec mohl postarat o jedno z největších překvapení české Grand Prix. Po dobrém startu se Fin posunul na sedmnáctou pozici, ale již na konci druhého kola figuroval na osmém místě. Výborný výkon nakonec gradoval v poslední fázi závodu, kdy společně s Alexem de Angelisem, Héctorem Barberou a Andrea Doviziosem bojoval o první pódium pro rakouskou továrnu. Tohoto pódia sice nedosáhl, přesto čtvrtým místem zaznamenal pro tým KTM-Red Bull nejlepšího výsledku v historii tohoto týmu.
“Poté co jsem dostal dvě injekce před startem závodu, neočekával jsem takovýto výsledek,“ říkal spokojený Kallio v cíli závodu. “Nakonec jsem dostal povolení ke startu od doktora až těsně před startem. Čtvrtý a pátý prst jsem měl společně zafixovaný a dost mě to bolelo zejména při brždění. Jsem šťastný, před závodem jsem si myslel, že mohu dojet nejlépe na desátém místě. Motocykl byl dokonalý, obzvláště v ovladatelnosti. Pokud bych odstartoval s vedoucí skupinou, možná mohl být výsledek ještě lepší.“
Tento výsledek je zlepšením maxima pro KTM, které doposud držel Arnaud Vincent osmým místem z britské Grand Prix v Doningtonu. Nicméně velké oslavy si finský jezdec užít nemohl, protože ihned po nedělním závodě odcestoval do Helsinek, kde v úterý absolvoval operaci zlomeného prstu.
“S Mikou jsem velmi spokojený,“ říkal šéf týmu Harald Bartol. “Poté co zajel dobře v pátek, jsem si myslel, že může vše dobře dopadnout. Pak přišel sobotní pád a zlomená kost s poškozenou šlachou na jeho prstu a já si myslel, že přichází problém,“ doplňuje spokojený Bartol.
Nyní se tedy naskýtá otázka: Jak dlouho vydrží Roberto Locatelli se svými výsledky v tomto týmu?

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist