Spokojenost u Ducati

I po posledním závodě této sezóny mohli být jezdci továrního týmu Ducati Marlboro spokojení se svým výsledkem.

Pódiovým umístněním zakončil tuto sezónu tovární tým Ducati Marlboro, kterého italský jezdec Loris Capirossi zaznamenal třetí místo za vítězným Valentino Rossi a druhým Sete Gibernauem. Továrna Ducati se zúčastnila po mnoha letech opět šampionátu Grand Prix v nejprestižnější třídě a hned dokázala nadchnout všechny odborníky, ale i obyčejné fanoušky. Během svého debutujícího roku vyhrála dokonce jeden ze závodů, devětkrát stanula na pódiu, třikrát vyhrála kvalifikaci a celkem čtrnáctkrát stanuli její jezdci v první řadě na startovním roštu.
Ital Loris Capirossi oslavil svůj dvoustý start v Grand Prix pódiovým umístněním, když na závěrečné stupně vítězů vystoupal v letošní sezóně již po šesté. Dokázal tak, že nejen Ducati je velká továrna, ale že i on je stále ve vynikající formě a to i přestože tohoto Itala před zahájením sezóny mnoho lidí odsuzovalo do "starého železa."
"Jsem velmi, velmi šťastný, je to fantastický výsledek a dobrý způsob, jak ukončit sezónu," říkal Loris po závodě, který mu přinesl již 81. pódium v jeho čtrnáctileté kariéře Grand Prix. "Pódium při mé dvousté Grand Prix mě velice potěšilo a dalo velkou motivaci do zimního testování. Rád bych poděkoval Marlboru, Ducati a všem, kdo věřil v tento projekt. Já podepsal smlouvu s Ducati, protože v ně věřím. Z naší spolupráce jsem potěšený, vždy rychle zareagovali, když jsem chtěl nějaké nové díly nebo pouze jiné změny. Byl to pro mě nezapomenutelný rok - jedno vítězství plus mnoho pódií a startů z první řady. Dnes jsem měl dobrý start a do prvních kol jsem dal vše. Když Valentino a Sete kolem mě projeli, poznal jsem, že jsou rychlejší, ale Biaggiho jsem měl vždy pod kontrolou."
Velice úspěšný byl ve svém prvním roce mezi světovou extratřídou i druhý jezdec týmu Troy Bayliss, který v posledním závodě skončil na sedmém místě a skončil tak o pouhé dva body na druhém místě hodnocení nováčků, když v celkovém pořadí šampionátu mu patří šestá pozice. Výkon Baylisse v posledním závodě byl dobrou ukázkou, jak se tento bývalý Mistr Světa Superbike dokáže otřepat po ošklivé havárii, kterou absolvoval v předchozím klání na australském Phillip Islandu, ale i po havárii, jenž zbrzdila Baylisse během pátečního programu ve Valencii.
"Dnes jsem uspokojený," říkal Bayliss v neděli po závodě. "Bylo dobré dokončit závod po několika problémech a pádů během posledních týdnů. Pád na Phillip Islandu nebyl dobrý, pak jsem měl další pád zde v průběhu kvalifikace. Dokonce dnes bylo vše horečné. Prožil jsem několik dramatických situaci, když jsem neměl dokonalé nastavení, které mi poškodilo pneumatiku devět kol před cílem. Sedmé místo není špatné, ale mrzí mě, že mi uteklo páté místo v šampionátu o tak málo bodů. Většinu tohoto roku jsem si opravdu užíval. Opravdu se těším na testování a na přípravu lepšího motocyklu pro příští sezónu. Nakonec bych chtěl poděkovat všem, kdo mi v této sezóně pomáhal - týmu, továrně, všem našim technickým partnerům."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist