Spokojenost u Ducati

V továrním týmu Ducati Marlboro panuje po dnešní kvalifikaci maximální spokojenost, která je základním úspěchem pro těžký závod ve Španělsku.

Přestože stroj Ducati Desmosedici startuje teprve ve třetí Grand Prix, již dnes otřásl světem silničních motocyklů, když dokázal přivést nejen vítězně Lorise Capirossiho do cíle kvalifikace, ale i Troye Baylisse jen těsně na druhém místě.
Pár týmu Ducati Marlboro ovládl posledních pět minut kvalifikace, když nejprve Bayliss šel do čela pořadí, o které přišel až vlastně po uplynutí normální kvalifikační doby útokem svého týmového druha. "Je to zvláštní, velký den pro Ducati", říkal šťastný Loris Capirossi. "Já jsem šťastný, že jsem pro továrnu získal její první Pole Position ve třídě MotoGP. Já jsem italský jezdec, můj motocykl je italský - je to pro mě velká chvíle. Myslím, že to byla dobrá kvalifikace, protože jsme museli těžce pracovat, učinit několik jemných doladění, aby nakonec vše bylo dokonalé," libuje si nad svým strojem spokojený vítěz kvalifikace.
Přestože bývalí suberbikový Mistr Světa Troy Bayliss prohrál boj o své historicky první Pole Position, stal se pro něj dnešní den nejúspěšnějším dosavadním kvalifikačním snažením ve třídě nejsledovanější - ve třídě MotoGP. "Nemyslel jsem si, že dokončím kvalifikaci takto dobře," říkal dnes odpoledne australský jezdec. "Většinu kvalifikace jsem jezdil na závodní pneumatice a když jsem viděl, že již většina jezdců jede na speciální měkké pneu, tak jsem zajel k výměně," říkal jezdec jenž poté společně s Capirossim prohlásil, že závod je zcela něco jiného než kvalifikace, že zítřejší závod bude velmi dlouhý a především těžký.
Společně s jezdci byl velmi spokojený také šéf týmu Ducati Corse Claudio Domenicalli. "Je obtížné pro toto nalézt správná slova," říkal dojatě Domenicalli. "Je to náš první závod v Evropě a jsme na prvním a druhém místě startovního roštu, je to výsledek všech u Ducati, je to výsledek pro jejich těžkou práci. Všichni dnes udělali něco zvláštního ve své práci, všichni - jezdci, technici, mechanici."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist