Spokojené tváře Fuchs Kawasaki

Fuchs Kawasaki Racing Team ukončil testování na okruhu Sepang v Malajsii několika rychlými koly, kdy překvapil zejména německý jezdec Alex Hoffman.

Fuchs Kawasaki Racing Team zakončil extrémně úspěšný čtyřdenní test na malajsijském okruhu Sepang. Jak jezdci, tak všichni členové týmu jsou spokojení s pokrokem, který byl zaznamenán na nejnovější verzi motocyklu Kawasaki Ninja ZX-RR, motocyklu pro letošní šampionát MotoGP.
Pro Alexe Hofmanna skončil test tím nejlepším jak vůbec skončit mohl, když mladý jezdec zaznamenal na závěr dne svůj nejlepší čas. Hofmann, který v ranních hodinách absolvoval testy různých nastavení zadní vidlice jeho Ninja ZX-RR, si je jistý, že dalšího zlepšení dosáhne až se tým Fuchs Kawasaki Racing vrátí 11. února opět na okruh Sepang.
Shinya Nakano dnes dokončil na stroji ZX-RR celkem 34 kol, při kterých pracoval na výběru předních a zadních pneumatik Bridgestone, stejně jako testy několika druhů nastavení předních vidlic. Nakano, z japonské prefektury Chiba, byl dnes zklamaný, že nedokázal zlepšit svůj nejlepší čas, ovšem celkově byl 26 roků starý jezdec s dosaženým pokrokem během svého prvního testování u týmu Fuchs Kawasaki Racing spokojený.
Alex Hofmann: nejlepší čas - 2:04,43 (45 kol)
Dnes ráno jsem začal s testováním různého nastavení zadního kola, stejného jaké používal během posledních tří dnů Shinya. Také jsem testoval poněkud více zadních pneumatik Bridgestone a učinil tak zlepšení v několika částech. Bylo dobré zakončit dnešní odpoledne mým nejrychlejším časem dosaženým za poslední čtyři dny. S novými lidmi v týmu byla legrace spolupracovat, oni odvedli mnoho těžké páce během tohoto týdne. Učinili jsme několik velkých kroků kupředu s několika součástkami našeho motocyklu. Nyní potřebujeme vše spojit v jeden celek a to bychom měli učinit až se sem příští měsíc vrátíme. Celkově jsem hodně spokojený s tím jak vše během tohoto týdne probíhalo. Již se těším opět na jízdu na tomto motocyklu.
Shinya Nakano: nejlepší čas - 2:04,47 (34 kol)
Dnes jsem pokračoval v programu testování pneumatik, ale také jsem zvládl otestovat několik změn nastavení předního kola, které rozhodně zlepšilo můj cit pro motocykl. Také jsem zkoušel zadní pneumatiku, se kterou zajel Alex své nejrychlejší kolo, ale měl jsem s motocyklem malý problém a tak jsem nedokázal zajet rychlé kolo. Že jsem dnes nezlepšil svůj čas na jedno kolo je pro mě trochu zklamání, ale jsem si jistý, že až se sem vrátím ke druhému testu, mohu jet rychleji. Celkově jsem se svým novým motocyklem spokojený, nový tým také pracuje velmi dobře. Ke konci tohoto měsíce navštívím továrnu Kawasaki a myslím, že předám inženýrům několik zajímavých informací, které snad pomohou zlepšit motocykl již pro únorové testy na Sepangu.
Harald Eckl: manažer týmu
Toto byla rozhodně pro nás úspěšná první zkouška. Shinya se během těchto čtyřech dnů dobře adaptoval, zatímco Alex překvapil svým dnešním časem. Skutečnost, že všichni naši nový členové týmu dokázali spolu dobře pracovat, jak spolu navzájem, tak s oběma jezdci, jistě slibuje pro budoucnost jen to dobré. Samozřejmě je před námi ještě hodně práce než se dostaneme k prvnímu závodu této sezóny do Jižní Afriky, ale odcházíme odsud jistí, že jdeme rozhodně správným směrem ve vývoji naší nejnovější verze Ninja ZX-RR. Text a foto - tisková zpráva týmu Fuchs Kawasaki Racing

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist