Splněné cíle aneb zase o kousek blíž

Předposlední dějství seriálu Poháru České republiky Minibike 40 se odehrálo 15. září na trati v areálu Masarykova okruhu v Brně.

Páteční tréninky proběhly podle plánu, motorku se podařilo dobře nastavit a před sobotním závodem panovala v týmu optimistická nálada. Sobota začala volným treninkem a přestože počasí nebylo optimální, všechno fungovalo bezvadně. Do úvodního měřeného treninku vyjel Michal jako první a hned v úvodu kvalifikace zajel špičkový čas 30:00 (mimochodem osobní rekord na této trati). Dlouhou dobu se držel na prvním místě, ale ve snaze ještě o kousek posunout hranici kvalifikačního času došlo k pádu a Michal po highsideru opustil trať saltem metr nad zemí. Do konce první kvalifikace jsme sice motocykl opravili a tak na posledních pár kol Michal ještě na trať vyjel, o zlepšení času se však již hovořit nedalo. Díky tomu jsme uzavírali první měřený trenink na třetím místě. Soustředili jsme se tedy na druhou kvalifikaci. Mezitím se výrazně oteplilo a tak nikdo ze špičky již svůj čas nevylepšil. Díky tomu jsme se mohli radovat ze startovní pozice v první řadě.
Samotný závod byl ve znamení předem určených cílů. Primární byl udržet za sebou Pavla Nechanického a pokusit se stáhnout jeho pětibodový náskok. To se v prvním závodě podařilo i přes nepříliš dobrý start a tak třetí místo za Krulišem a Kolkem bereme jako splněný úkol. Ve druhém závodě se situace opakovala a navíc díky nepříliš výraznému výkonu Nechanického se nám podařilo nejen stáhnout jeho bodový náskok, ale dokonce i nějaké body v náš prospěch přidat.
Michal se díky celkovému třetímu místu a zisku 32 bodů posunul v hodnocení seriálu na druhé místo a šance na titul vícemistra se opět malinko zvýšily.
Poslední závod seriálu se jede 29. září v Českých Budějovicích.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist