Splitlah Redmond představuje S2RC

Co se stane, když vezmete dva nadšené týmové šéfy, dva jezdce ze světové superbikové elity a do mixu přihodíte pár z ikonických britských okruhů a vytrvalostní závod? Nad odpovědí si už nemusíte lámat hlavu, protože dnes tým Splitlah Redmond Aprilia představuje S2RC, což je unikátní týmová soutěž, která proběhne během sezony 2013. Během S2RC – Splitlah Redmond Racing Challenge – se každý z majitelů týmu (John Dimbylow a Derek Redmond) spojí s jedním z jezdců, kteří pro tuto stáj bojují o body v šampionátu MCE Insurance British Superbike a střetnou se v přímé bitvě o nadvládu na závodní trati.

Každý z majitelů dostane přiděleného svého osobního jezdeckého kouče a tato dvojice spolu přes sezónu bude navštěvovat jezdecké školy a okruhové dny s jediným cílem, udělat z týmového šéfa rychlejšího jezdce.

Sezóna vyvrcholí na konci roku při vytrvalostním závodě, kde se oba týmy střetnou a jednou provždy rozhodnou, který z týmových bossů je nejlepší.

Jak Dimbylow, tak Redmond nejsou rozhodně žádní nováčci okruhových dní – ostatně, když se před několika lety poprvé setkali, bylo to právě na takové akci. V minulých letech navíc oba závodili v národních vytrvalostních soutěžích.

Jako ve všech dobrých přátelských vztazích tedy rozhodně nebyla nouze o vzájemné popichování. Oba jsou navíc hluboce přesvědčeni o tom, že jsou lepší, než ten druhý.

S Redmondovým přírozeným soutěživým duchem a odmítáním být kýmkoliv jiným, než tím nejlepším Johna Dimbylowa, začalo neustálé hašteření tohoto páru lézt celému týmu na nervy. Minulý srpen se situace ještě zhoršila, když Mark Aitchison s oběma absolvoval track day v Donington Parku.

Pět týdnů nato spojil v Assenu své síly s týmem Kuba Smrž a jeho okamžité prohlášení „ Já vám klidně oběma ukážu, jak se má doopravdy jezdit. “ bylo jasně hozenou rukavicí.

Všechno tedy směřovalo ke královské bitvě a jak týmoví majitelé, tak jezdci se rozhodli, že je načase podložit svá silná slova také činy a změnit popichování se v seriózní souboj.

Takže pravidla jsou nyní jasně daná, bojovné řeči započaly a zbývá jen rozhodnout složení týmových dvojic.

A tady vstupujete do hry právě VY!

Tým se nemohl dohodnout na férové cestě, jak vytvořit dvojice týmový majitel – závodník, a tak se rozhodl otevřít tuto záležitost veřejnosti a nechat rozhodnout fanoušky.

Zítra se na naší Facebookové stránce - www.facebook.com/splitlathredmond - objeví anketa, kde budete moci hlasovat a ovlivnit tak složení našich superbikových supertýmů.

Dáme Vám také k dispozici důležité informace o všech jezdcích a zahrneme statistiky, které Vám pomůžou při rozhodování. Osud této naší elitní čtyřky je tedy ve Vašich rukou.

Přátelství budou podrobena těžké zkoušce, nervy budou napjaté jak struny, koblihy budou mizet rychlostí světla a na konci toho všeho může být jen jeden vítěz… kdo to ale bude?

Kuba: " Moc se těším, že spojíme příjemné s užitečným. Od Piaggio UK budeme mít k dispozici cestovní RSV4 a budeme se často účastnit volného ježdění, abychom se naučili nové okruhy. A při té příležitosti se pobavíme a budeme učit šéfy zrychlovat. Oba jsou hodně motivovaní a pořád se hecujou, takže to bude velká zábava. "

*Abyste měli představu o jezdeckých schopnostech jak Johna Dimbylowa, tak Dereka Redmonda, shlédněte naše video s Markem Aitchisonem, který vodil oba týmové šéfy minulé léto v Doningtonu.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist