Součástí evropského Junior Cupu bude také soutěž žen

Závodní víkendy European Junior Cupu (EJC) jsou součástí mistrovství světa superbikových motocyklů. Mladí a talentovaní jezdci tam závodí na jednotných motorkách Honda v barvách titulárního sponzora Pata. Nyní bude součástí juniorského poháru také ženský evropský pohár.

Za spolupráce promotéra Dorny WSBK Organisation (DWO) a FIM Europe bude od nadcházející sezony seriál FIM Europe Women's European Cup nedílnou součástí soutěže Pata European Junior Cup. Všichni soutěžící budou společně závodit v osmi kolech sezony 2015 v sedle jednotných motocyklů Honda CBR650F.
Závodnice můžou bodovat jak v hodnocení EJC, tak v hodnocení evropském poháru žen a ta, která získá nejvíc bodů, bude vyhlášena šampionkou FIM Europe Women's European Cupu 2015. Ženský šampionát je pro dívky od 14 do 23 let. Co se týče maximální hranice věku v případě jejich mužských kolegů v EJC, je to jednadvacet let.
Šéf motocyklového seriálu Pata European Junior Cupu Gerry Bryce na toto téma uvedl: „Jsme nesmírně nadšeni, že můžeme oznámit tuto novou iniciativu, která přiláká mladé dívky do světa závodních motocyklů. V posledních několika letech jsme měli několik talentovaných dívek v seriálu Pata European Junior Cupu, takže je naprosto skvělé, že můžeme šampionát rozšířit. Můžeme nyní nabídnout cenově dostupný a jedinečný ženský šampionát v soutěži s mladými jezdci za stejných podmínek a na identických motocyklech Honda.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist