Skončilo Mistrovství Evropy

Na okruhu Cartagena ve Španělsku skončilo letošní Mistrovství Evropy silničních motocyklů.

Na španělském okruhu Cartagena se konal poslední závod letošního Mistrovství Evropy silničních motocyklů, který určil šampióny starého kontinentu.
125 ccm
O závodě této třídy jsme vám přinesly informace prostřednictvím tiskové zprávy týmu RZT Repsol a tak tedy jen krátce. Mistrem Evropy se stal italský jezdec Michele Pirro, který letos získal celkem 115 bodů, tedy o pět více než druhý Julian Miralles (110). Na třetím místě získal pro naší zemi skvělý úspěch brněnský Igor Kaláb, který v letošní sezóně nashromáždil 81 evropských bodů. Za čtvrtým Attilou Magdou (74) se prezentoval dalším výborným místem pátý Václav Bittman, jenž si dokázal na své konto připsat celkem 45 bodů. Do celkové statistiky se ještě vklínili Karel Abrahám, který s devíti body byl hodnocen na 27. místě a Patrik Vostárek, jenž se dvěma body je na 37. místě.
Nyní k poslednímu závodu, který se stal kořistí domácího Manuela Hernandeze, jehož Aprilie byla rychlejší jak stejný stroj druhého v cíli Itala Michele Pirra. Na třetím místě dokončil poslední závod další z domácích borců Julian Miralles. Náš Igor Kaláb jistil třetí místo celkového pořadí sedmou pozicí v závodě, zatímco Václav Bittman dojel jako jedenáctý jezdec. Na třináctém místě si pro tři body dojel Karel Abrahám.
250 ccm
Závod, jehož konec vidělo pouze deset jezdců, se stal kořistí domácího Alvaro Moliny, který na druhou pozici odsunul Švéda Andrease Martenssona a na třetí Itala Claudio Zanetteho. V celkovém pořadí poté zvítězil Alvaro Molina (133) před Frédrikem Watzem (95) za Švédska. Na třetím místě skončil Yves Polzer (76). Náš Michal Filla, který závod v Cartageně nedokončil, obsadil s 22. body konečnou 13. příčku, zatímco Radomil Rous zásluhou dvou bodovaných závodů v úvodu roku obsadil se 45. body osmou příčku.
Supersport
Velmi chudý závod nabídly divákům i jezdci této třídy, kterých cíl vidělo pouze třináct. Vítězem závodu i šampionátu se stal finský borec Tatu Lauslehto, který na své konto nashromáždil celkem 117 bodů. Na druhém místě letošního ME Supersport se umístil Ital Diego Giugovaz (99), který v Cartageně dokončil závod za druhým Jeronimo Castillejem a třetím Topi Haaralou na čtvrté pozici. Třetím v celkové klasifikaci je právě Haarala, na jehož kontě je celkem 77 bodů. Z našich zástupců se nejlépe dařilo Pavlu Oudovi (6 bodů), který skončil na 38. místě, zatímco Jiří Brož je se třemi body na 53. místě.
Sidecare
Závod kategorie motocyklů s postraním vozíkem byl v Cartageně také jedním z těch, který divákům nenabídl mnoho jezdců v poli, cíl vidělo dokonce pouze 10 posádek, když právě na desátém místě skončili naši zástupci ing. Tomáš Foukal s Jiřím Pertlíčkem. Vítězem závodu se stali Tim a Tristan Reevesové, kteří na druhou pozici odsunuli Steve Webstera s Paulem Woodheadem a na třetí Pekku Paivarintu s Peterem Wallem. Z celkového vítězství se však radovala dvojoce Webster-Woodhead, která nashromáždila celkem 130 bodů. Na druhém místě se z titulu Vicemistrů Evropy mohou pyšnit Tim Reeves s ristanem Reevesem, jejichž konto bylo zatížené celkem 114,5 body. Třetí skončili Thomas Hanks se spolujezdcem Philem Biggsem (111,5). Náše posádka Foukal-Pertlíček obsadila v letošním evropském šampionátu solidní desáté místo (z celkem 23. posádek), když na své konto připsala 33 bodů. Výsledky závodů ME v Cartageně
Celkové pořadí ME 2004

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist